26. september 2020
Helle Lunderød (S) må stoppe som formand for museets bestyrelse, men fortsætter som menigt medlem af bestyrelsen. Foto: Kasper Daugbjerg Dønbo
Helle Lunderød (S) må stoppe som formand for museets bestyrelse, men fortsætter som menigt medlem af bestyrelsen. Foto: Kasper Daugbjerg Dønbo
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Må forlade formandspost efter 15 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Må forlade formandspost efter 15 år
Halsnæs - 12. december 2019 kl. 09:14
Af Niels Jørgen Larsen

Der er nu sat navne på fem nye medlemer af bestyrelsen for Industrimuseet Frederiks Værk og Knud Rasmussens Hus, der pr. 1. januar overgår til at være en selvejende institution.

Byrådet skal på mødet i næste uge tage endelig stilling til de fem navne, der udgør bestyrelsen sammen med to politiske repræsentanter, som i øjeblikket er Helle Lunderød (S) og Steen Hasselriis (V). Af de ny vedtægter for museet som selvejende fremgår det, at bestyrelsens formand og næstformand skal vælges blandt de ikke-politiske medlemmer, og det medfører, at Helle Lunderød skal afgive sin formandspost for bestyrelsen.

- Efter 15 år er det da vemodigt, men vi er i en rigtig god udvikling for museet, og selv om jeg giver ansvaret som formand videre, vil jeg fortsætte med at yde den samme indsats i bestyrelsen, siger Helle Lunderød.

De fem nye til den »professionelle« bestyrelse er:

Carsten U. Larsen, direktør for Folketinget og tidligere direktør for Nationalmuseet.

Michael Lauenborg, Tidligere områdechef i Slots- og Kulturstyrelsen, Center for kulturarv med særlige opgaver i relation til UNESCO verdensarv.

Cathrine Kyø Hermansen, Museum- og arkivchef i Furesø Kommune. Formand for the Association of European Migration Institutions AEMI.

Linea Svendsen, Social Media manager I TopDanmark, tidligere Head of Social Media på Nationalmuseet.

Leise Johnsen, Direktør for Det Grønlandske Hus i København, tidligere direktør for NAPA: Nordens Institut i Nuuk Grønland.

- Jeg er stolt og glad over, at de alle har sagt ja. Det er virkelig kompetente mennesker med god viden på området, siger Helle Lunderød.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

Har debatten om sexisme taget overhånd?