21. oktober 2018
Interesserede borgere kan for første gang komme helt tæt på varmen fra de glohede jernplader i stålvalseværket, og det har vakt stor interesse. Alle fire ture blev udsolgt på tre timer. Foto: Lars Skov
Interesserede borgere kan for første gang komme helt tæt på varmen fra de glohede jernplader i stålvalseværket, og det har vakt stor interesse. Alle fire ture blev udsolgt på tre timer. Foto: Lars Skov
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lynudsolgt og lang venteliste til eksklusive rundture

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lynudsolgt og lang venteliste til eksklusive rundture
Halsnæs - 15. december 2017 kl. 15:01
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

NLMK DanSteel og Halsnæs Kommune lancerede torsdag formiddag, at de i samarbejde vil stå for fire eksklusive rundvisninger i 2018, hvor stålvalseværket i Frederiksværk for første gang åbner portene og lader interesserede borgere komme helt tæt på varmen fra de glohede jernplader.

Den ide viste sig at være populær, og i løbet af tre timer var alle fire ture udsolgt. Det oplyser Halsnæs Kommune fredag eftermiddag.

På grund af store sikkerhedskrav er der kun plads til 12 personer på hver tur, og det er langt fra nok til at mætte efterspørgslen. I øjeblikket er mellem 29 og 19 personer skrevet på venteliste. Kommunen tør trods turenes store populatitet ikke love, at der kommer flere.

- Nu prøver vi det af i samarbejde med DanSteel, og så evaluerer vi på det. Så er det DanSteel som i sidste ende beslutter, om vi skal fortsætte med at lave ture, siger Anni Kær Pedersen, leder af Vækst og Udvikling i Halsnæs Kommune.

Det Danske Stålværk blev etableret i 1940 og eksisterede frem til 2002, hvor de gik konkurs. Samme år overtog Russiske NMLK DanSteel stålværket. Siden da har DanSteel fortsat produktionen af jernplader og sikret, at stålværket fortsat er med til at sætte Halsnæs på verdenskortet.

De fire rundvisninger finder sted 25. januar, 26. april, 26. juni og 26. oktober, alle dage fra kl. 12.00-14.00.

Ønsker man at skrive sig på venteliste foregår det på Halsnæs Kommunes hjemmeside under Erhverv, hvor du finder Arrangement-kalenderen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk