27. maj 2020
Den ny båd er en 8 meter High Speed Rescue Boat udviklet i Sverige. Foto: Svensk Søredning, SSRS
gallery icon

Se billedserie

Den ny båd er en 8 meter High Speed Rescue Boat udviklet i Sverige. Foto: Svensk Søredning, SSRS
Foto: SJORADDNINGSSALLSKAPEPET
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lynæs-reddere får ny hurtig svensker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lynæs-reddere får ny hurtig svensker
Halsnæs - 10. april 2020 kl. 05:34
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Niels Jørgen Larsen
Den A.P. Møllerske Støttefond har støttet Dansk Søredningsselskab med et beløb til indkøb af en ny redningsbåd, som skal styrke søredningsindsatsen i Danmark generelt og specifikt de frivillige søreddere på stationen i Lynæs.

Til efteråret er den ny båd klar til at erstatte den nuværende båd i Lynæs, som man erhvervede i 2014 efter et stort slid med at skaffe de nødvendige sponsorer og finde den rigtige båd.

Redningsstationen i Lynæs er en af de travleste stationer i Danmark og yder ca. 100 gange årligt assistance til sejlere, kajakker, fritidsfiskere og andre, som er kommet i vanskeligheder til søs, ligesom de altid er parate, når den statslige redningstjeneste beder om assistance til at løse en opgave. Dansk Søredningsselskab har et tæt samarbejde med det statslige redningsberedskab JRCC i Karup - tidligere kendt som SOK.

- For Dansk Søredningsselskab er den nye båd et løft op i en ny liga. Vi får en båd, som hurtigt og i alt slags vejr kan hjælpe til søs og samtidig er der gjort alt for at give mandskabet en sikker og effektiv platform at arbejde på, siger formand for Dansk Søredningsselskab Ole Lyngenbo.

Båden, som er en såkaldt 8 meter High Speed Rescue Boat vil blive leveret i uge 42 i 2020, hvorefter den skal operere i Kattegat, Isefjord og Roskilde Fjord. Båden er udviklet i et samarbejde mellem bådværftet Swede Ship og det svenske søredningsselskab. Båden anvendes af både det svenske og det norske redningsselskab. Det svenske redningsselskab har besluttet, at båden skal findes på alle redningsstationer i Sverige.

Det er altså en »svensker«, der kommer til Lynæs havn til efteråret. Her ligger sjovt nok i øjeblikket et andet tidligere svensk søredningsfartøj, nemlig »Wallenberg«, der er overtaget af familien Beha Erichsen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?