25. marts 2019
Lynæs-sejlerne åbner på hjemmebane i forsøget på at komme tilbage på øverste hylde.                            Camilla Hylleberg Photography
gallery icon

Se billedserie

Lynæs-sejlerne åbner på hjemmebane i forsøget på at komme tilbage på øverste hylde. Camilla Hylleberg Photography
Foto: Camilla Hylleberg Photography
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lynæs åbner sejlsportsliga

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lynæs åbner sejlsportsliga
Halsnæs - 07. december 2018 kl. 12:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 2019 skal Sejlsportsligaens deltagere for femte år rundt i landet til fire divisionsstævner, og det er besluttet at næste års ligastævne åbner i Lynæs, mens de efterfølgende stævner holdes i København, Skive og Aarhus.

Sejlsportsligaen har brugt efteråret på blandt andet at besøge klubber, der var interesserede i at blive stævnearrangører i 2019, for at undersøge alt fra datoer, erhvervsaktiviteter til vanddybde. Sæsonplanen er nu på plads, så værtsbyerne for den kommende sæsons sejladser i Sejlsportsligaens 1. og 2. division er offentliggjort.

Lynæs bliver vært for det første ligastævne i 2019. De 18 klubber i 1. division skal sejle 25.-26. maj og 2. division i den følgende weekend, 1.-2. juni.

De lokale helte fra Lynæs Sejlklub har været med i Sejlsportsligaens 1. division gennem en årrække. I efteråret 2018 måtte de se i øjnene, at den kommende sæson bliver i 2. division. Men der sker noget for Lynæs Baracudas. Nye sejlere er kommet med på bruttoholdet, og klubben har fået en J/70'er. Og nu skal de også være værter for et ligastævne.

- Vi er utroligt glade for, og stolte af, at få Sejlsportsligaen til byen. For os er arrangementet en del af en større langsigtet strategi for Sejlklubben Lynæs. Sejlsportsligaen tilfører en masse synlige aktiviteter. Både for erhvervslivet, tilflyttere, familier, sejlere og ungdommen, som klubben kan bruge til at understrege og markere sig som en attraktiv forening med blik for at udvikle sig. For en mindre klub som os, er det interessant at kunne lave et stævne på lige fod med f.eks. Kongelig Dansk Yachtklub og Aarhus, som lige har afholdt et gigantisk VM for OL-joller. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at byde kommunens borgere og erhvervsliv velkommen og med om bord og vise, hvad klubben kan tilbyde", siger en stolt stævneleder Frederik Wedel-Heinen.

Der venter en hel uge med sejlerfest i slutningen af maj i Lynæs.

Sejlsportsligaen ser stor værdi i at komme ud i landet, og ikke kun sejle i de større byer.

- Det vi oplever, når vi er i »vandkantsdanmark«, er, at sammenhold, fællesskab og tæt kontakt til nærmiljøet er meget stærkt - og de tre elementer er grundstenen i en god event. Vi glæder os utrolig meget til at starte sæsonen i Lynæs, og vi ser frem til at opleve det bedste fra hele Halsnæs over de næsten 10 dage, hvor vi er på besøg, hedder det fra ligaen.

Sejlsportsligaen er - som noget nyt i sejlerverdenen - en konkurrence mellem klubber og ikke mellem enkelte sejlere. Der sejles i en moderne sportsbåd, J/70, som er en syv meter lang båd med en besætning på fire personer. Rene kvindebesætninger må dog sejle med en besætning på fem. Båden er den hurtigst voksende klasse, søsat første gang i 2012 og nu med ca. 1.400 både på vandet.

Der er både en 1. og en 2. division, hvor vinderne af 1. division udtages til at deltage i SAILING Champions League. Den bedste danske placering i SAILING Champions League er en 10. plads. Lynæs Baracudas har i mange år sejlet i den bedste række, men havde en uheldig start på 2018, og var nedrykningstruet det meste af året. Det betyder, at de efter 2018-sæsonen er rykket ned og starter den nye sæson i 2. division.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede