31. juli 2021
Lokaltog vil udskifte 20 dieseltogsæt med 18 nye, klimavenlige batteritog. Det er endnu ikke besluttet, om nogle af de nye batteritog kommer til at køre på Frederiksværkbanen. Foto: Kim Larsen.
Lokaltog vil udskifte 20 dieseltogsæt med 18 nye, klimavenlige batteritog. Det er endnu ikke besluttet, om nogle af de nye batteritog kommer til at køre på Frederiksværkbanen. Foto: Kim Larsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokaltog vil køre på batterier i stedet for diesel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaltog vil køre på batterier i stedet for diesel

I 2026 begynder Lokaltog at udskifte udtjente dieseltog med klimavenlige batteritog, men uvist om Frederiksværkbanen er 'med på toget' i første omgang

Halsnæs - 23. juni 2021 kl. 12:13
Af Kim Larsen

Lokaltog, som driver ni lokalbaner på Sjælland, Lolland og Falster, vil udskifte 20 togsæt udtjente dieseltog med 18 nye batteritog.

Det er godt for miljø og klima, da batteritog ikke udleder ikke CO2. Samtidig støjer de mindre til glæde for lokalbanerenes naboer og den natur, som banerne kører igennem.

"Det er rigtig positivt, at vi nu ser frem mod en udskiftning af vores diseltog på lokalbanerne. Nye batteritog vil bidrage til den grønne omstilling, være mere støjsvage og give de rejsende bedre komfort," siger Sophie Hæstorp Andersen, formand for Region Hovedstaden.

Udskiftningen af de 20 dieseltogsæt kan lade sig gøre, fordi Region Hovedstaden og Region Sjælland har sikret finansieringen.

"I første omgang skal vi have udskiftet tog på Nærumbanen og på sigt også de øvrige tog, så vi i fremtiden slipper for fossile brændstoffer i vores lokalbanetog", siger regionsformand Sophie Hæstorp Andersen.

Uvished om vi er med

Indtil videre er det uvist, om nogle af de nye batteritog kommer til at køre på Frederiksværkbanen. Det er der ikke truffet beslutning om endnu, lyder meldingen fra Lokaltog.

Lokaltog forventer, at det omfattende indkøb af batteritog kan sendes i udbud sidst på året. Resultatet af udbuddet forventes at foreligge i løbet af første kvartal 2022.

Udskiftningen af de 20 dieseltogsæt vil ske fra 2026.

Det er endnu ikke afklaret, om lade-infrastrukturen kræver ekstra investeringer - det er Lokaltog i gang med at undersøge.

Lokaltog transporterer hvert år mere end 9,4 mio. kunder.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?