22. oktober 2021
Nicky Pedersen, Hundested, med pokalen. Han kan nu kalde sig Danmarks bedste chaufførlærling. Foto: DM for transportlærlinge.
Nicky Pedersen, Hundested, med pokalen. Han kan nu kalde sig Danmarks bedste chaufførlærling. Foto: DM for transportlærlinge.
Foto: DM for transportlærlinge
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal lærling vandt guld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal lærling vandt guld

Nicky fra Hundested øverst på sejrsskamlen ved DM for transportlærlinge

Halsnæs - 20. september 2021 kl. 12:50
Af Kim Larsen

Hvert andet år afholdes DM for lærlinge indenfor transportfaget. Det sker på den store Transportmesse i Herning, som netop er blevet afviklet i Messecenter Herning med 275 udstillere og godt 23.000 besøgende.

Der er to DM-titler på spil - en for chaufførlærlinge og en for lagerlærlinge.

Og 23-årige Nicky Pedersen fra Hundested viste sig som den bedste af de 11 chaufførlærlinge, som var udtaget til DM.

"Jeg havde ikke regnet med at vinde, jeg kendte ikke de andres niveau. Men efterhånden som øvelserne skred frem, kunne jeg godt se, det gik rimelig hæderligt," fortæller en glad Nicky Pedersen.

Konkurrencen for chaufførlærlinge bestod af fem forskellige øvelser, som alle starter med at koble et vogntog sammen og efterfølgende udføre en præcisionskørsel. Det skal ske indenfor en tidsgrænse, ellers er der strafpoint.

Præcisionskørslen kan f.eks. være parallelparkering med anhænger, eller bakning 90 grader rundt om et hjørne, manøvrering omkring kegler og standsning af 19 meter langt vogntog inden for få centimeters tolerance.

Selvom Nicky Pedersens far kører lastbil, så var det egentlig ikke planen at han skal skulle gå den vej:

"Jeg har været mere den boglige type og har taget studentereksamen. Men jeg var blevet træt af at læse og tog et sabbatår. så fandt jeg ud af, at der skulle ske noget nyt. Så ringede jeg til Stavnskær Fragt i Hillerød og spurgte, om de kunne bruge en lærling."

"Det har jeg ikke fortrudt, jeg er rigtig glad for, at jeg tog det valg."

"Der er mangel på unge indenfor transport. Jeg synes det er en lidt overset branche, men jeg kan i hvert fald godt anbefale andre unge at tage en transportuddannelse," siger Nicky Pedersen, som også kun har godt at sige om sin læreplads Stavnskær Fragt.

Chaufføruddannelsen tager tre år, og Nicky er færdig til maj 2022.

Tillykke herfra med titlen og pokalen!

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?