28. maj 2020
9.klasse-eleverne i Melby lavede tirsdag plakater om Corona-tiden.                     Foto: Niels J. Larsen
gallery icon

Se billedserie

9.klasse-eleverne i Melby lavede tirsdag plakater om Corona-tiden. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Logistikken er gået op i Melby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Logistikken er gået op i Melby
Halsnæs - 20. maj 2020 kl. 09:23
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Må vi godt gå denne vej?
Der er mange spørgsmål at svare på, når de store elever er tilbage på skolen og skal finde rundt i nye logistiske løsninger med bestemte toiletter, der skal anvendes, døre som skal være aflåste og opdelte opholdsområder i skolegården.

Inden 6.-9. klasserne vendte tilbage på Melby Skole mandag var der målt med tommestokken for at lægge en plan, så hele skolen kunne være på matriklen ved at inddrage samlingslokale, personalerum og hallens kantine til undervisning. Det hjalp rigtig meget at afstandskravet blev sat ned til en meter. Ellers kunne det ikke lade sig gøre at have alle 447 elever på én gang.

- Hele organisationen har arbejdet sammen for at løse det. Jeg er glad for at statsministeren har sagt, at der vil blive lavet fejl, så noget må laves om. Det er godt for læringen at prøve det, siger viceskoleleder på Melby Skole Thomas Haarup Karlsen.

I denne uge har de store elever fire timers undervisning om dagen, fra næste uge bliver det fem. Undervisningen er tilrettelagt efter en fag-dagsmodel, så klasserne har samme lærer og fag hele dagen.

Udover opdelingen af skolen i områder, hvor de enkelte klasser må opholde sig, er der også rengøring af tage hensyn til. Alle lokaler skal rengøres to gange om dagen, og når rengøringen banker på, må elever og lærer forlade lokalet.

- For eleverne er det vigtigt at få hverdagen igen. »Jeg keder mig ikke mere,« var der en som sagde i går. De siger alle at det vigtigste er at se vennerne igen, siger Thomas Karlsen.

Han konstaterer at det er gået godt med fjernundervisningen. Man lærte hurtigt at bruge mulighederne, men skulle det ske en anden gang vil man satse endnu mere på online-forløb i undervisningen, de mange skriftlige opgaver har været tunge at komme igennem for eleverne.

- Mange elever har trivedes godt med det, andre har haft det svært, men heldigvis har vi et godt kendskab til eleverne .Stemningen har været positiv, men det er godt det er stoppet nu. Energien er brugt, lyder det fra Thomas Karlsen.

200 elever var tilbage mandag. Blandt dem et par nye, der var kommet til under nedlukningen, og faktisk også en medarbejder der blev ansat undervejs, og som kollegerne ikke havde mødt før.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?