26. oktober 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Løbepremiere i let regn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Løbepremiere i let regn
Opdateret 10. september 2013 kl. 13:09
Halsnæs - 10. september 2013 kl. 12:57
Af Niels Jørgen Larsen

Asserbo: Regnen, som vejrudsigten havde truet med i flere dage, viste sig ganske nådig overfor de mange børn og færre voksne, der stillede op til åbningen af de fire ny løberuter i Asserbo Plantage og Melby Overdrev mandag eftermiddag. Det begyndte godt nok at dryppe lige før snoren til ruterne blev klippet, men det mere kraftige regnvejr satte først ind senere.

Viceborgmester Annette Westh (S) havde medbragt den store forsølvede hækkesaks til at klippe snoren over. Forinden udtrykte hun stor glæde over initiativet med de ny afmærkede motionsruter og takkede ikke mindst initiativtageren Flemming Dyring fra Asserbo for det store engagement, han har lagt i projektet.

I samarbejde med Halsnæs kommune og Naturstyrelsen er der udover det tidligere etablerede Sundsspor på 1,8 km afmærket løberuter på nøjagtig 3,2 - 5,2 - 8,1 og 10 km. Den lange rute når et godt stykke ind i Tisvilde Hegn omkring Troldeskoven. Ruterne er opmålt præcist og certificeret af Dansk Atletik Forbund, således at de også kan bruges til officielle motionsløb.

- Det bedste ved de ny ruter er den smukke natur og at man ikke behøver at løbe, men kan gå, hvis det passer bedre til éns fysik, og de kan også bruges til stavgang, sagde Annette Westh, inden hun overrakte en grøn plante til Flemming Dyring som tak for hans indsats.

Flemming Dyring arbejder på at starte en lokal løbeklub i Asserbo med en ugentlig løbedag i første omgang. Foreløbig har 19 interesserede meldt sig og at dømme for stemningen til mandagens åbning er der chance for, at en del af områdets børn er parat til at være med. Børnene løb til opgaven med stor iver, og i øvrigt var der også rigtig mange børn som deltog i Liselejeløbet først på sommeren.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?