28. september 2021
Helt unge livreddere på Hornbæk strand. Livredningstjenesten søger tidligere livreddere og andre der har været tilknyttet tjenesten gennem 50 år.
gallery icon

Se billedserie

Helt unge livreddere på Hornbæk strand. Livredningstjenesten søger tidligere livreddere og andre der har været tilknyttet tjenesten gennem 50 år.
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livredningstjenesten markerer 50 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livredningstjenesten markerer 50 år
Halsnæs - 31. juli 2021 kl. 09:18
Af Niels Jørgen Larsen

I år fejrer Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste 50 års jubilæum. Officielt var de første livreddere i tjenesten på strandene den 20. juni 1971.

50-året markeres med en udvidet sommerfest for livredderne fredag 13. august kl.19.00, hvor der inviteres til sammenkomst i et telt ved Tisvildeleje strand. Livredningstjenesten har været i gang med at få kontakt til tidligere livreddere og andre med tilknytning til tjenesten gennem årene, men det er ikke en nem opgave. Derfor efterlyser cheflivredder nu gamle livreddere, pårørende og alle der har været tilknyttet redningsudvalget.

- Vi vil helst ikke glemme nogen og vil gerne prøve at finde alle, siger John Mogensen der selv har været i tjenesten i 30 af de 50 år og blandt andet har fået kontakt til en livredder fra Helsingør, der var med i 1971.

Han ser frem til, at der til arrangementet i Tisvildeleje kan fortælles historier fra gamle dage, samtidig med at man får udvidet netværket og sagt tak til de visionære folk, som startede livredningstjenesten, der i dag er et samarbejde mellem Halsnæs, Gribskov og Helsingør kommuner.

Dengang i 1971 udgjorde de fem kommuner, og Frederiksborg Amt sørgede for 50 procent af budgettet. Forud for det ny samarbejde havde der helt tilbage i 1930'erne været livredder i Tisvildeleje med legendariske Kaj Walther på posten. Op gennem 1960'erne fik stationsleder for Falck i Helsinge Arne Olsen Vejby-Tibirke Kommunes initiativrige kommunesekretær K. Lund Aagaard med på idéen om, at der skulle gøres noget for badesikkerheden, da der var langt fra stationen i Helsinge til strandene, og efter kommunesammenlægningerne i 1970 lykkedes det altså at etablere den samlede tjeneste for hele nordkysten.

Ved arrangementet den 13. august i Tisvildeleje vil man blandt andet kåre årets livredder, og en række jubilarer skal markeres. Af hensyn til serveringen er det nødvendigt med tilmelding, og folk med tilknytning til livredningstjenesten gennem årene må derfor gerne skrive til John Mogensen på mail jhmog@gribskov.dk.

Stemmer du til kommunalvalget i år?