19. marts 2019
Det var ved Trekanten strand i Hundested at en 68-årig mand kom  i vanskeligheder og druknede ved Nordmolens stensætning.  Foto: Allan Nørregaard
Det var ved Trekanten strand i Hundested at en 68-årig mand kom i vanskeligheder og druknede ved Nordmolens stensætning. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livredder advarer badegæster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livredder advarer badegæster
Opdateret 05. juli 2018 kl. 08:14
Halsnæs - 05. juli 2018 kl. 04:08
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Op til weekenden, hvor vejrudsigten fastholder sommervejret, men lover mere blæst, sender livredderne ved nordkysten en kraftig advarsel og en appel til badegæsterne.

- Lad være med at bade nær bølgebrydere og moler. Det kan være forbundet med livsfare, når der er pålandsvind, siger John Heine Mogensen, chef for Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste til Frederiksborg Amts Avis.

Advarslen kommer efter at en 68-årig mand fredag mistede livet ved en drukneulykke ved molen nær Trekanten strand i Hundested. Her er Halsnæs Kommune i samarbejde med livredderne og Hundested Havn ved at etablere en flydespærre for at holde badende væk fra området ved stensætningen, hvor der pludselig kan være dybt og opstå udadgående strøm.

Problemet er det samme ved bølgebryderne på de andre mest populære strande på nordkysten, i Hornbæk, Tisvildeleje og Liseleje.

- 99 procent af vore redningsaktioner er ved disse strande, og 90 procent af dem er i forbindelse med badning tæt ved molerne, siger John Heine Mogensen, der i det hele taget opfordrer alle til at følge baderådene, hvis man - som han siger - vil have alle med hjem i bilen efter en fin dag ved stranden.

I weekenden og i starten af næste uge varsles blæst op til 10-11 meter i sekundet, og da vinden samtidig er fra nordvest er betingelserne tilstede for, at der opstår farlige situationer for de badende.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede