11. december 2017
Det er området indrammet med turkis,  hvor strandbeskyttelsen foreslåes ophævet i Liseleje.
Det er området indrammet med turkis, hvor strandbeskyttelsen foreslåes ophævet i Liseleje.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Liseleje i oprør over havne-forslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Liseleje i oprør over havne-forslag
Halsnæs - 11. oktober 2017 kl. 16:37
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis ellers politikerne har kræfter tilbage ovenpå debatten om budgettet på torsdagens byrådsmøde, venter senere på dagsordenen et punkt, der splitter byrådet. Det er forslaget om ophævelse af strandbeskyttelseslinjen fem steder i kommunen.

arrow Læs også: Havn og borgmesterbrev dukkede op i miljødebat

Forud for mødet har der på de sociale medier rejst sig en storm omkring planerne for Liseleje, og særligt de forudsætninger, som kommunens administration anfører i sagsfremstillingen. Her står bl.a.: »Det har længe været et stort ønske blandt lokalbefolkningen i Liseleje at få etableret sin egen lystbådehavn.«

Den sætning som årsag til ønsket om at ophæve strandbeskyttelseslinjen - med henvisning til det havneprojekt, der har været arbejdet på siden 2003 - har bragt en række Liselejeborgere i oprør. Ole Bredahl, Morten Gudmand-Høyer og René Lund Jensen har sendt et åbent brev til borgmester Steen Hasselriis (V), hvor man anmoder om at sagen bliver taget af dagsordenen. De tre skriver bl.a.:

- Vi ønsker med nærværende åbne brev at gøre indsigelse mod forvaltningens forudsætning i sagsfremstillingen om, at der er et stort ønske blandt lokalbefolkningen i Liseleje om at etablere en havn. Os bekendt har der aldrig været afholdt en undersøgelse af ønsket blandt hverken lokalbefolkningen eller sommerhusejerne. Som følge heraf skal vi anbefale, at Byrådet udskyder behandlingen af sagen i relation til etablering af en havn i Liseleje og afventer en undersøgelse blandt både lokalbefolkning og sommerhusejere i området om opbakning til et havneprojekt.

I et indlæg på en Liseleje-Facebookgruppe kalder arkitekt Bjarne Pedersen, der er tidligere bestyrelsesmedlem i Liseleje Borgerforening, en beslutning om at ophæve strandfbestkyttelseslinjen for katastrofal.

Spørgsmålet om at søge ophævelse af strandbeskyttelseslinjen i Liseleje samt to steder i Hundested, ved Lynæs havn og Frederiksværk Lystbådehavn har været behandlet i Udvalget for Miljø og Teknik og i Økonomiudvalget, hvor forslaget begge steder er endt med en anbefaling fra flertallet bestående af Venstre og Dansk Folkeparti.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

arrow Kolde fødder på stranden: Partier sender strandbeskyttelse retur
12. oktober 2017 kl. 14:18 Opdateret: kl. 14:21
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk