27. marts 2019
Leif Nielsen og European Art Museum er på udkig efter nye og større lokaler. På mindre end to år har museet vokset sig ud af sine oprindelige rammer i Vinderød. Foto: Niels Idskov
gallery icon

Se billedserie

Leif Nielsen og European Art Museum er på udkig efter nye og større lokaler. På mindre end to år har museet vokset sig ud af sine oprindelige rammer i Vinderød. Foto: Niels Idskov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lille museum har vokset sig for stor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lille museum har vokset sig for stor
Halsnæs - 08. juli 2018 kl. 08:01
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der hænger 170 værker af kunstnere fra 35 europæiske lande i den tidligere baghusbygning hos Leif Nielsen på Arresødalvej i Vinderød, og det hedder European Art Museum, men pladsen er trang, og der er ikke muligheder for at udvide.

- Jeg stoppede som aktiv kunstner for to år siden, da jeg nedlagde Galleri Gal og i stedet begyndte at bygge European Art Museum op. Jeg troede dengang, at det ville tage fem år eller mere at fylde lokalerne ud, men det er altså gået meget hurtigere, siger Leif Nielsen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Han håber, at Halsnæs Kommune kan hjælpe, og er det ikke tilfældet, kan det blive nødvendigt at søge udenbys.

- Jeg leder efter en kommune, der har et ledigt lokale til mig, og hvis jeg skal længere ud på Sjælland og for eksempel helt til Næstved eller lignende for at finde det, så er det sådan, at det er. I første omgang vil jeg bare gøre min egen kommune opmærksom på sagen.

Leif Nielsen fremfører det synspunkt, at kunst ikke bare er noget, som man støtter, men rent faktisk er et brand, der genererer økonomi.

- Alle kommuner prøver at være unikke med hver deres historie og seværdigheder. Til glæde for indbyggernes identitet, men i høj grad også for at tiltrække turister, siger Leif Nielsen, der fremhæver, at European Art Museum ikke modtager støtte fra hverken kommune, stat eller fonde. Endnu.

Men selvfølgelig er der samarbejde. Eksempelvis udgiver European Art Museum snart en ny bog om museet, og borgmester Steffen Jensen (S) har skrevet forordet deri. Kunstnerne kommer til Frederiksværk og modtages på udgivelsesdagen 1. september på rådhuset af borgmesteren. Kunstnerne lægger dermed - som andre af byens gæster og turister - en del penge i byen i kraft af, at de overnatter, spiser og handler i Frederiksværk. Og formentlig taler pænt om byen bagefter. Ren reklame, og det er da også noget værd, mener Leif Nielsen.

Det er Halsnæs Kommune ikke uenig i.

- Det er da positivt, at der er tale om en så positiv udvikling for museet, som jeg i øvrigt kender godt. Det er også godt for Halsnæs Kommune, at der findes steder, der promoverer kunst og kultur. Vi har ikke talt med Leif Nielsen, om der kan findes en bygning til hans museum, men jeg vil da gerne tale med ham om det, siger Helle Lunderød (S), formand for Udvalget for kultur, idræt og demokrati.

Hun understreger, at der fra kommunens sider ikke er planer om at gøre European Art Museum til et direkte kommunalt projekt, men hun er som sagt - ligesom borgmester Steffen Jensen - klar til at tage en snak med Leif Nielsen.

- Grundtanken med museet er at skabe en tidslomme på 25 år. Det er ca. en menneskealder - og så sker der noget nyt indenfor både kunst, design, pædagogik, industri og håndværk. Det sker naturligvis i en glidende og ofte umærkelig bevægelse, men det er tanken her på museet at skabe et tidsbillede af Europa for den visuelle kunst og design, der er skabt i dette tidsrum fra 2000 til 2025, uddyber Leif Nielsen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede