27. maj 2020
Studerende fra Københavns Universitet analyserer Frederiksværk. Man kan møde dem på biblioteket torsdag 24. oktober.
Studerende fra Københavns Universitet analyserer Frederiksværk. Man kan møde dem på biblioteket torsdag 24. oktober.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landskabsarkitekter indtager byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landskabsarkitekter indtager byen
Halsnæs - 22. oktober 2019 kl. 14:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frederiksværk er igen kommet i søgelyset som træningsscene for en gruppe studerende fra Københavns Universitet.

Lige nu er 12 studerende i landskabsarkitektur og byplanlægning fra Københavns Universitet således i gang med at analysere Frederiksværk Bymidte. De skal træne i at analysere bylivet, udvikle strategier og komme med designforslag til byrum i Frederiksværk.

- Når valget falder på Frederiksværk, så skyldes det, at der foregår meget. Der er visioner for byen gennem Stålsat By - og samtidig har den en »overskuelig« størrelse til at vi kan komme rundt i byen og træne forskellige discipliner, siger Lektor Christian Fertner.

Frederiksværks spændende historie med kanalen, bygningerne og byrummene, som man ellers sjældent finder i andre byer af denne størrelse, gør casen mindre 'skoleeksempelagtigt'. Det gør arbejdet unikt og spændende, når de studerende skal finde løsninger, der knytter sig til et stærkt historisk fundament.

De studerende har brugt tre dage i Frederiksværk i september og er ved at indkredse de konkrete områder, de vil arbejde videre med frem til januar. Én gruppe arbejder med lystbådehavn området, én arbejder med udvikling langs kanalen, mens en tredje gruppe arbejder mere generelt med, hvordan man kan skabe bedre sammenhænge mellem byen og dens omkringliggende natur og landskab.

Halsnæs Kommune har været behjælpelig med at finde aktører i byen, som de studerende har mødtes med. Det er vigtigt at få et indtryk af det liv der leves i Frederiksværk. Det betyder, at vi allerede har mødtes med Danmarks Naturfredningsforening, By & Land, sognepræsten, en gruppe unge fra gymnasiet og repræsentanter fra erhvervslivet. Det afspejler den måde som de studerende skal arbejde på, når de er færdige på universiteter.

- Vi er meget glade for, at vi har mødt så stor imødekommenhed, siger en af underviserne.

Torsdag den 24. oktober kl. 16.30-18.30 kan du komme i dialog med de studerende om ideer for Frederiksværk. Det sker på Frederiksværk Bibliotek, hvor de også vil præsentere plancher over deres arbejde. Du kan læse mere om deres forløb her http://byplanstudio.wordpress.com

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?