24. oktober 2019
unknown
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læs brevet: Borgmestre vil bremse spareplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læs brevet: Borgmestre vil bremse spareplan
Halsnæs - 13. januar 2018 kl. 07:12
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Frederiksborg Amts Avis har fået fingrene i det brev, som de seks nordsjællandske borgmestre i Halsnæs, Hillerød, Helsingør, Fredensborg, Frederikssund og Gribskov kommuner torsdag sendt til Sophie Hæstorp Andersen(S), regionsrådsformand, og Jens Mandrup, formand for regionens trafikudvalg, i forbindelse med de fortstående besparelser på kollektiv trafik.

arrow Læs også: Trafikmafia til kamp mod spareplan på 100 mio.

Vi bringer her brevet i fuld længde:

Kære Sophie Hæstorp Andersen og Jens Mandrup

Vi skriver til jer, fordi vi finder det stærkt bekymrende, at der over de næste år skal spares mellem 60 mio. kr. og 100 mio. kr. på den kollektive trafik i Region Hovedstaden. Det svarer til mellem 10 og 20 procent af det samlede budget på området.

Nedskæringer i den størrelsesorden vil ramme studerende, pensionister og helt almindelige lønmodtagere i Nordsjælland, der er afhængige af den kollektive trafik. Samtidig vil besparelserne direkte modarbejde vores fælles ønske om, at flere benytter den kollektive trafik og regionens udmelding om, at den kollektive trafik i 2025 skal håndtere 15 pct. flere ture end i dag.

Vi har forståelse for, at regionen i lighed med kommunerne må prioritere sine økonomiske ressourcer. Når vi taler med virksomhederne i vores område er transport, herunder offentlig transport, af meget stor betydning for deres medarbejdere og virksomhedernes mulighed for udvikling, og derfor kan opretholdelse af en god service ses som en direkte erhvervs- og udviklingsindsats, hvor vi kender effekten, og som vi derfor må prioritere meget højt.

Vi bakker op om planerne for Letbanen, fordi den afhjælper nogle af de massive trængselsproblemer vi ser i Storkøbenhavn. Men hvor der i store dele af Storkøbenhavn er et fintmasket net af kollektive transportmuligheder, og hvor investeringer i metro og letbane kan føre til besparelser andre steder, så vil besparelser i den størrelsesorden, der er lagt op til, ramme Nordsjælland hårdt og hårdere end andre dele af regionen. Vi er især bekymret for, at besparelserne vil ramme vores velfungerende og succesfulde R-net og lokalbanerne, der er rygraden i vores kollektive trafiknet i Nordsjælland.

Vi håber, at I inden mødet den 23. januar i forretningsudvalget vil genoverveje oplægget til besparelser, og at I vil mødes med os herom.

Venlig hilsen

Steffen Jensen, borgmester i Halsnæs

Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør

Thomas Lykke Pedersen, borgmester i Fredensborg

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

Anders Gerner Frost, borgmester i Gribskov

John Schmidt Andersen, borgmester i Frederikssund

grafik køb billede