20. oktober 2019
Peter Plant og LAG Halsnæs-Gribskov kan glæde sig over, at den nye regering nu sætter flere penge af til de lokale aktionsgrupper. 

Foto: Thomas Arnbo
Peter Plant og LAG Halsnæs-Gribskov kan glæde sig over, at den nye regering nu sætter flere penge af til de lokale aktionsgrupper. Foto: Thomas Arnbo
Foto: Thomas Arnbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: LAG-kagen bliver større

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LAG-kagen bliver større
Halsnæs - 08. oktober 2019 kl. 11:49
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var lagt op til, at LAG-kagen skulle skæres, men i stedet bliver den nu større. Som et led i arbejdet med landbrugspakken beskar den tidligere V-regering de lokale aktionsgrupper, LAG, men den nedskæring ruller den nye regering og erhvervsminister Simon Kollerup(S) nu tilbage. De afsætter i stedet 30 mio. kr. mere i 2020 til de lokale aktionsgrupper og lokale projekter, der fremmer bæredygtig udvikling og grøn omstilling i landdistrikterne.

- Jeg tager mit ansvar som minister for landdistrikterne meget alvorligt. Vi skal styrke lokalsamfundene og her er flere midler til LAG-foreningerne en god måde at sikre, at midlerne skaber en positiv forskel lokalt - også i Region Hovedstaden, siger Simon Kollerup.

Regeringens forøgelse af LAG-midlerne betyder, at LAG Halsnæs-Gribskov og LAG Bornholm, de to LAG-grupper i Region Hovedstaden, efter årsskiftet tilsammen får yderligere 1,56 mio. kr. mellem hænderne til at fremme nye projekter i Region Hovedstaden.

Formanden for LAG Halsnæs-Gribskov, Peter Plant, har tidligere kritiseret den daværende regering for planerne om at skære i LAG-midlerne. Han fremhæver, at LAG Halsnæs-Gribskov mellem 2015 og 2018 har støttet 27 projekter med 7,9 mio. kroner og været medvirkende til, at projekter for i alt 26,1 mio. kroner er ført ud i livet. Dertil kommer otte fiskeri-relaterede projekter til samlet seks millioner kroner, som er blevet støttet med tre millioner kroner.

- Regeringen har lyttet til os. Det er kun en uge siden at vi skrev til ministeren - og mindede om valgløfterne, nemlig at den urimelige besparelse som den tidligere regering gennemførte på 30 procent af LAG ordningen i 2017 ville blive rullet tilbage. Og nu er det sket. Sådan. LAG er en vigtig medspiller i udvikling af landdistrikterne, siger Peter Plant.

Formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, er »ovenud tilfreds« med erhvervsministernes melding.

- De lokale aktionsgrupper (LAG og FLAG red.) skaber både arbejdspladser og lokalt forankret erhvervsudvikling i hele landet. Midlerne er vitale for at sikre den udvikling, der er så afgørende for de danske landdistrikter, og besparelserne tilbage i 2016 var en decideret katastrofe. Derfor er jeg jublende glad for, at erhvervsministeren ruller dem tilbage, siger Steffen Damgaard.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede