25. februar 2021
Steffen Jensen vil ikke fremskynde en genåbning, men han positivt stemt for, at Halsnæs Kommune - med grønt lys fra myndighederne - prøver nye forsøgsordninger til yderligere genåbning af. 

Foto: Niels J. Larsen
Steffen Jensen vil ikke fremskynde en genåbning, men han positivt stemt for, at Halsnæs Kommune - med grønt lys fra myndighederne - prøver nye forsøgsordninger til yderligere genåbning af. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kun én smittet den senest uge: Vi er klar til at prøve ting af, som man ikke kan andre steder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun én smittet den senest uge: Vi er klar til at prøve ting af, som man ikke kan andre steder
Opdateret 22. februar 2021 kl. 15:03
Halsnæs - 22. februar 2021 kl. 13:34
Af Kasper Daugbjerg Dønbo

98 borgmestre og fire ministre delte mandag formiddag taletiden mellem sig, da de næste skridt for en genåbning af Danmark blev drøftet. Borgmestrene fik ikke direkte af vide, hvad næste trin af genåbningsstrategien er, men er blevet bedt om at holde sig klar og forberede sig, og spørger man Steffen Jensen(S), borgmester i Halsnæs Kommune, så er kommunen klar til at genåbne mere - også mere end mange andre kommuner.

- Jeg vil gerne åbne mere og prøve nogle ting af, som man ikke ikke kan andre steder. Vi har kun én smittet prøve den seneste uge, og jeg vil gerne lave nogle forsøgsordninger, hvor vi samtidig øger testningen, hvis Styrelsen for Patientsikkerhed og sundhedsmyndighederne anbefaler det, siger Steffen Jensen(S), borgmester i Halsnæs Kommune, til Frederiksborg Amts Avis.

Han nævner blandt andet muligheden for at bringe alle klasser tilbage til folkeskolen.

I følge de seneste tal fra Statens Serum Institut har Halsnæs Kommune bare én smittet den seneste uge. Det giver et af landets laveste incidenstal med bare 3,2 smittede per 100.000 borgere, og kommunen er i mange medier blevet fremhævet som en solstrålehistorie.

Borgmesteren er dog klar over, at det hurtigt kan blive overskyet igen, og har fulgt med i, hvordan Kolding Kommune på kort tid har oplevet stærkt stigende smittetal og en komplet nedlukning.

- Jeg har kigget på Koldings tal, og Halsnæs har faktisk fulgt dem tæt indtil for nyligt. Det viser, hvor stærkt det kan gå. Ét tilfældigt arrangement kan blive en superspreder, og så har man pludselig 50 smittede og er i farezonen. Derfor er vi også meget realistiske om ikke at have for store armbevægelser trods vores lave smittetal, for vi ønsker ikke, at folk af den grund begynder at slække på retningslinjer, afstandskrav eller brug af værnemidler.

- Det er netop en præmis for, at det bliver ved med at gå i den rigtige retning, og at vi forhåbentlig snart kan åbne mere, siger Steffen Jensen.

Han slår samtidig fast, at genåbningen ikke skal forhastes, fordi det hurtigt kan gå den gale vej igen.

- Jeg er fortaler for, at sundhedskrisen ikke løber os af hænde, og lige nu kigger vi ind i det scenarie, som eksperterne har forudset. Den britiske mutation har overtaget billedet. Det betyder, at vi må forvente flere smittede og flere indlagte, og det er en stor faktor for, hvor meget vi kan genåbne, siger han.

Selvom regeringen endnu holder kortene tæt til kroppen, så peger det særligt i retning af, at de ældste elever i grundskolen og på ungdomsuddannelserne skal tilbage på skolebænken. Det er også borgmesterens indtryk efter mødet, hvor sundhedsminister Magnus Heunicke, justitsminister Nick Hækkerup, børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen deltog.

- Min mavefornemmelse siger mig, at vi snart ser en eller anden form for genåbning af grundskoler og ungdomsuddannelser. Flere borgmestre spurgte også ind til detailhandlen, men der blev vi ikke klogere. Regeringen skal først kigge på modeller og snakke med de andre partier i Folketinget, siger Steffen Jensen.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?