21. oktober 2018
Bibliotekerne har kun mindre problemer med støjende unge. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
Bibliotekerne har kun mindre problemer med støjende unge. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kun begrænset uro på bibliotekerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun begrænset uro på bibliotekerne
Halsnæs - 15. december 2017 kl. 11:39
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi har unge, der udfordrer lidt, men slet ikke i den kaliber.

Sådan siger leder af bibliotekerne i Halsnæs Lene Jakobsen efter omtale i landsdækkende medier af omfattenhde problemer med ballade på landets biblioteker med trusler, uro og hærværk i de åbne ubemandede bibliotekstider om aftenen og i weekender.

- Vi har oplevet, både i Frederiksværk og Hundested, at der kommer unge i flok, som fylder lidt meget, men det er ikke en udfordring, der giver alvorlig bekymring, siger Lene Jakobsen.

Frederiksborg Amts Avis omtalte i marts i år en episode fra Frederiksværk Bibliotek, hvor der blev berettet om at en gruppe unge støjede og svinede, men det er ikke et stort problem i dagligdagen efter at bibliotekerne ellers i starten af året indførte de ubemandede åbningstider til kl. 23 hver dag.

- Når der har været noget, tager vi det med kommunens gadeteam, og vi har også orienteret politiet, hvis vi har følt der er behov for at se nogle nærmere efter, siger Lene Jakobsen.

Men problemerne begrænser sig til at de unge kan være lidt højrystede, der rodes lidt og måske efterlades en coladåse. Man har ikke oplevet, at der er holdt vilde fester, drukket, røget eller lavet hærværk i bibliotekslokalerne, hvor der i øvrigt er video-overvågning, som man bruger i de tilfælde det er nødvendigt.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk