21. juli 2019
Borgmester Steffen Jensen ved Kregme-rundkørslen i november 2018, da løsningsmodellerne kom frem. Foto: Allan Nørregaard
Borgmester Steffen Jensen ved Kregme-rundkørslen i november 2018, da løsningsmodellerne kom frem. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kregme-rundkørsel bliver lyskryds i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kregme-rundkørsel bliver lyskryds i år
Halsnæs - 13. marts 2019 kl. 12:17
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er en glædens dag, lyder det fra borgmester Steffen Jensen (S) ved nyheden om den store trafikaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

arrow Læs også: Vejforbedring i Kregme tager tre år

Aftalen indebærer at der allerede i 2019 igangsættes en ombygning af Kregme-rundkørslen til et signalanlæg, der skal forbedre fremkommeligheden.

- At der kommer penge i år og at man kan komme igang lige om lidt er bare fantastisk. Jeg sagde da projekterne for Kregme blev lagt frem at det bare var at komme igang med det samme fordi det var så rentabelt, og det er der lyttet til, siger Steffen Jensen til Frederiksborg Amts Avis.

Vejdirektoratet fremlagde i november sidste år to løsningsmodeller for Kregme-rundkørslen. En udvidet rundkørsel tiul ca. 27 mio. kr. og en løsning med et stort lysreguleret kryds. Det er den sidste løsning til 22,7 mio. kr., der indgår i den ny trafikaftale. Når projektet allerede kan sættes igang nu skyldes det at udgifterne til projektet finansieres af regeringsreserven.

- Vi må stole på fagfolkene, og når de vurderer at man kan få den samme forbedring for fem mio. kr. mindre ved at lave et kæmpe lyskryds, så kan jeg forstå det i forhold til skatteborgernes penge. Af materialet fremgår det at der ikke vil være den store forskel på trafikafviklingen, siger Steffen Jensen om spørgsmålet lyskruds kontra rundkørsel.

Samtidig med Kregme-projektet rummer trafikaftalen også udsigt til færdiggørelse af Frederikssundsmotorvejen og forlængelse af Hillerødmotorvejen med pågyndelse i 2022-23.

- Det er en virkelig god dag for lokalpolitikere fra alle partier og folketingsmedlemmer, som alle har gjort et gedigent godt arbejde, som vi har brugt mange ressourcer på, siger Steffen Jensen om udsigten til markante trafikforbedringer i Nordsjælland som del af en samlet infrastrukturplan til over 110 mia. kr.

arrow Kregme-projekt med i ny plan
13. marts 2019 kl. 10:47 Opdateret: kl. 10:47

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede