3. august 2021
Borgmester i Halsnæs Kommune, Steffen Jensen, er utilfreds med, at der ikke er sat penge af til det specialiserede socialområde i den nye kommuneaftale. 			 Foto: Kasper D. Dønbo
Borgmester i Halsnæs Kommune, Steffen Jensen, er utilfreds med, at der ikke er sat penge af til det specialiserede socialområde i den nye kommuneaftale. Foto: Kasper D. Dønbo
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommuner med hård kritik: Ny aftale svigter de svageste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommuner med hård kritik: Ny aftale svigter de svageste

ØKONOMI: Det er en stor udfordring for kommunerne, at der ikke er sat penge af til det specialiserede socialområde.

Halsnæs - 24. juni 2021 kl. 04:26
Af Kasper Daugbjerg Dønbo

Selv om kommunernes udgifter til fysisk, psykisk og socialt handicappede er steget markant over en årrække, så er der ikke afsat nogle midler til det specialiserede socialområde i den nye kommuneaftale, som regeringen og Kommunernes Landsforening(KL) i starten af juni blev enige om, og det får nu flere nordsjællandske kommuner på banen med kritik.

I Egedal påpeger et enigt byråd, at aftalen svigter de allersvageste i samfundet, og borgmester i Halsnæs Kommune, Steffen Jensen(S), slår fast, at aftalen er fyldt med tidsler.

- Der er ingen penge til det specialiserede socialområde i aftalen, og det står på ingen måde mål med de udmeldinger, som er kommet fra Christiansborg, hvor man har stillet folk i udsigt, at der ville komme flere midler, siger Steffen Jensen.

Kommunerne havde forud for forhandlinger et ønske om 5,5 milliarder kroner over tre år til det specialiserede socialområde, men det var i følge bolig- og indenrigsmininster Kaare Dybvad Bek(S) skudt langt over målet.

- De rækker ud efter månen, når de skal plukke æbler. Jeg mener ikke, at vi er nærige i aftalen, men jeg anerkender, at problemet ikke er løst af den grund, siger Kaare Dybvad Bek til Frederiksborg Amts Avis.

I Egedal Kommune står man nu med en økonomisk udfordring på 29 millioner kroner, mens Halsnæs Kommune skal regne på, hvor hårdt de bliver ramt.

- Vi vil forsøge at løse situationen på samme måde som i dag med flere hjembringelser og hjemmebaserede løsninger. Men man må forvente et lavere serviceniveau, siger Steffen Jensen.

Kommuneaftalen skal sikre 1,4 milliarder til kommunernes serviceramme, men kommunerne skal samtidig selv skære ned på udgifter til eksterne konsulenter og foretage såkaldte velfærdsprioriteringer for at frigive ekstra midler.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?