12. august 2020
Beboere på bostedet Zen huset ved Melby er blevet krænket og hånet af de ansatte, fastslår Socialtilsyn Hovedstaden i en rapport. Tilsynets leder forklarer, at bostedet har fået den strengeste sanktion og står til at miste deres godkendelse. Foto: Joachim CHristensen
Beboere på bostedet Zen huset ved Melby er blevet krænket og hånet af de ansatte, fastslår Socialtilsyn Hovedstaden i en rapport. Tilsynets leder forklarer, at bostedet har fået den strengeste sanktion og står til at miste deres godkendelse. Foto: Joachim CHristensen
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune om kritisabelt bosted: - Vi har intet samarbejde med dem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune om kritisabelt bosted: - Vi har intet samarbejde med dem
Halsnæs - 23. januar 2020 kl. 04:04
Af Kasper Daugbjerg Dønbo og Joachim Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bostedet Zen Huset, der ligger i Melby og huser voksne autister, har mistet sin godkendelse, fordi de ansatte har krænket beboerne.

arrow Læs også: Beboere krænket på bosted: Socialminister rystet

Det skriver BT, der har fået udleveret en rapport fra Socialtilsynet, der beskriver, hvordan flere ansatte har hånet og nedværdiget beboerne blandt andet ved at tage billeder af dem i meget private situationer og dele billederne fulgt af tilsvininger med hinanden. Tilsynet ønsker at lukke bostedet.

I Halsnæs Kommune har man bidt mærke i historierne, men kommunen har hverken nu eller tidligere visiteret autister til Zen Huset. Kommunen har derfor ikke selv haft tilsyn med bostedet.

- Vi har intet samarbejde med dem overhovedet, og det er jeg meget tilfreds med. Det er forfærdeligt, at medarbejdere og ledere på et bosted tager sig den magt over for svage mennesker, der har brug for hjælp og trygge rammer, siger Thue Lundgaard Curry (EL), udvalgsformand for ældre og handicappede og fortsætter:

- Havde vi stået i en situation, hvor kommunen visiterede til Zen Huset, så havde det her medført, at der intet fremtidigt samarbejde var. Det var stoppet aldeles øjeblikkeligt. Det må der ikke herske tvivl om.

Den strengeste sanktion

Socialtilsyn Hovedstaden, der har ført tilsyn med Zen Huset trak i november bostedets godkendelse tilbage, men bostedet er endnu ikke lukket, da de klagede over afgørelsen.

- Vi har lige færdigbehandlet klagen, og vi har fastholdt den oprindelige afgørelse. De har fået den strengeste sanktion, forklarer leder af Socialtilsyn Hovedstaden, Mie Andresen til Frederiksborg Amts Avis.

Sagen ligger nu hos Ankestyrelsen, og sålænge den endnu ikke er færdigbehandlet og Zen Huset er åbent, føres der stadig tilsyn med bostedet.

Det er ikke lykkedes Frederiksborg Amts Avis at tale med hverken den daglige leder eller bestyrelsesformanden i Zen Huset, men til BT fortæller bestyrelsesformand Jan Jensen, at bostedet har fået ny ledelse undervejs i efteråret, som har rettet op på de kritisable forhold.

- Den nye leder har straks handlet på alle hændelser, som de er kommet for dagens lys med både bortvisninger, politianmeldelser og afskedigelse af personale I dag er beboerne, alle anbringende kommuner og beboernes pårørende glade for Zen Huset, siger han.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?