12. juli 2020
Det var i kælderen under plejecentret Løvdalen, at Halsnæs Kommune samlede 120 gange mere håndsprit end det tilladte.                     Foto: Niels J. Larsen
Det var i kælderen under plejecentret Løvdalen, at Halsnæs Kommune samlede 120 gange mere håndsprit end det tilladte. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune i spritbrøler: Samlede kæmpe lager under plejecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune i spritbrøler: Samlede kæmpe lager under plejecenter
Halsnæs - 28. maj 2020 kl. 04:04
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en kælder under Arresø Plejecenter Løvdalen i Frederiksværk har Halsnæs Kommune under coronakrisen opmagasineret 3.000 liter husholdningssprit og håndsprit. Det er 120 gange mere end Beredskabsstyrelsens regler foreskriver.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis:

- Jeg lægger mig fladt ned. Vi kunne nok have opdaget det her før. Det indrømmer jeg. Men det gjorde vi ikke. Til gengæld reagerede vi, så snart det gik op for os, at vi stod med alt for meget sprit på ét sted, siger Birgit Gundorph-Malling, chef for Sundhed og Ældre i Halsnæs Kommune.

Situationen kunne i følge Frederiksborg Brand og Redning have været yderst farlig.

- Der er jo en grund til, at man højest må opbevare 25 liter på ét sted. Det er en brandfarlig væske, og hvis der gik ild i det, ville det udløse en voldsom og kraftig brand, siger Peter Cowland, indsatsleder hos Frederiksborg Brand og Redning.

Det var ansatte hos kommunen, som i starten af maj undrede sig over det store lager. Kommunen kontaktede herefter Frederiksborg Brand og Redning, og spritten er nu opbevaret i flere containere på en grund i Hundested.

- Containerne stod klar den 13. maj, og spritten blev flyttet dagen efter. Containerne står med en vis afstand og alle sikkerhedsregler er overholdt. Det har jeg helt tillid til, siger Birgit Gundorph-Malling.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?