13. april 2021
Der bliver ingen knælende folketingspolitikere i kommunale institutioner, hvis Økonomiudvalget i Halsnæs Kommune onsdag vedtager nye retningslinjer for valgkampen. Der er lagt op til politisk spærretid de sidste tre uger af en valgkamp. 

Foto: Kasper Daugbjerg Dønbo
Der bliver ingen knælende folketingspolitikere i kommunale institutioner, hvis Økonomiudvalget i Halsnæs Kommune onsdag vedtager nye retningslinjer for valgkampen. Der er lagt op til politisk spærretid de sidste tre uger af en valgkamp. Foto: Kasper Daugbjerg Dønbo
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune vil forbyde valgkamp i offentlige institutioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune vil forbyde valgkamp i offentlige institutioner
Opdateret 23. januar 2019 kl. 08:13
Halsnæs - 23. januar 2019 kl. 05:55
Af Kasper Daugbjerg Dønbo

Der bliver ingen billeder fra Halsnæs Kommune af smilende statsministerkandidater på knæ mellem børnehavebørn eller folketingskandidater i forstående snak med ældre på plejehjem, når valgkampene til folketings- og europaparlamentsvalg går ind i de sidste tre uger.

Kommunen skal i dag tage stilling til et nyt sæt retningslinjer for valgkamp på kommunale institutioner og lægger op til, at der bliver politiske spærretid i valgkampens afslutning. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Den sidste del af en valgkamp er intensiv, og der er mange kandidater, som ønsker at profilere sig, men det skal ikke ske på bekostning af medarbejdere eller brugere på de kommunale institutioner, siger Steffen Jensen(S), borgmester i Halsnæs Kommune, til Frederiksborg Amts Avis.

Men selvom Halsnæs Kommunes intentioner er gode, så er retningslinjerne problematiske. Det mener Roger Buch, chefforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus og ekspert i kommunalpolitik, partier og valg.

- Der er gode intentioner i at beskytte medarbejderne i en valgkamp, men det er problematisk, når det sker ved at indskrænke både ytringsfrihed og mødefrihed. Så går man ind og piller ved noget fundamentalt og principielt ved et demokrati. Spørgsmålet er, om man overhoved kan forbyde besøg fra folketingspolitikere, siger Roger Buch.

I november sidste år afgjorde Ankestyrelsen, at man ikke kan forhindre siddende kommunalbestyrelsesmedlemmer i at besøge kommunale institutioner op til et valg. Afgørelsen nævner intet om folketingspolitikere.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?