21. august 2019
Foto: Halsnæs Kommune
gallery icon

Se billedserie

Foto: Halsnæs Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune fjerner gamle joller: Det er ingen jollekirkegård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune fjerner gamle joller: Det er ingen jollekirkegård
Halsnæs - 17. august 2018 kl. 15:38
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I starten af september vil Halsnæs Kommune fjerne en række uønskede joller fra de kommunale strandgrunde ved Hvide Klint i Frederiksværk og Ved Galgebjerg nær Kikhavn. Kommunen ser gerne, at strandgrundene bliver brugt til rekreative formål - herunder også oplag af joller, der bruges aktivt - men kommunen ønsker ikke at give plads til efterladte, udtjente joller, så grundene ender som en jollekirkegård.

Jollerne er ødelagte og ubrugelige, og kommunens afdeling for Natur og Miljø karakteriserer dem som affald, der udgør en trussel mod miljøet. Flere af dem er nemlig fremstillet af plastik og glasfiber, der gradvist nedbrydes af vejr og vind.

- Når vi får fjernet jollerne, bliver strandområderne kønnere at færdes i. Samtidig er der en miljøgevinst, fordi de gamle joller nedbrydes, og små stykker plast og andet materiale ender på stranden og i havet til skade for miljø, mennesker og dyr, siger Anja Rosengreen(SF), formand for Udvalget for Miljø og Plan.

Kommunen har derfor nu sat en seddel på de joller, det drejer sig om. Ejerne opfordres til at fjerne jollen inden den 1. september 2018. Sker det ikke, vil kommunen fjerne dem og sørge for affaldshåndteringen.

Miljøsagsbehandler Morten Timmermann, Natur og Miljø, som står for udpegningen af uønskede joller, supplerer udvalgsformanden:

- Det er åbenlyst ødelagte og værdiløse joller, som kommunen vil fjerne. Hvis vi kan finde ejeren, så vil vi bede dem om at fjerne jollen. Men desværre ser vi, at jollerne ofte har fået fjernet de kendetegn, der kunne føre os til ejeren, siger Morten Timmermann.

Også på strandene langs de private grunde i kommunen ligger der gamle joller, og her kommer Halsnæs Kommune med en opfordring til grundejerne om at få jollerne fjernet, inden de falder helt fra hinanden eller bliver taget af havet ved et kommende højvande.

Joller kan afleveres på genbrugspladsen i Frederiksværk.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede