27. september 2021
I en hel uge lå en liste med personfølsomme oplysninger på klagere i Halsnæs kommune på kommunens hjemmeside. (arkivfoto)
I en hel uge lå en liste med personfølsomme oplysninger på klagere i Halsnæs kommune på kommunens hjemmeside. (arkivfoto)
Foto: Ulla Grundtvig Brask
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunale klagere endte på nettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunale klagere endte på nettet
Opdateret 11. maj 2011 kl. 13:46
Halsnæs - 10. maj 2011 kl. 07:07
Af Michael Thønnings
Halsnæs Kommune har lagt en liste over dem, der har klaget over deres sociale ydelse, på nettet med blandt andet navn og cpr-numre.
Her har den været tilgængelig for alle i næsten en uge, inden Datatilsynet mandag skred ind. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Siden onsdag har alle og enhver kunnet klikke sig ind på Halsnæs Kommunes hjemmeside og finde en komplet liste med navn og cpr-nummer på borgere, der har klaget over deres kontanthjælp, dagpenge eller anden sociale ydelse, og i to tilfælde har det været muligt at se endnu mere følsomme oplysninger som eksempelvis formue og sygdom hos en ung kontanthjælpsmodtager. Mandag gik Datatilsynet så ind i sagen efter en henvendelse fra Frederiksborg Amts Avis, hvorefter oplysningerne blev fjernet.

- Vi har har været i omgående telefonisk kontakt og bedt dem om at få det fjernet, og nu sender vi kommunen et brev og beder dem om en redegørelse, siger kontorchef i Datatilsynet, Lena Andersen, der en time efter henvendelsen havde fået fjernet listen, der lå som bilag under beskæftigelsesudvalget.
Borger: Foruroligende og uforståeligt
Frederiksborg Amts Avis var dog forinden i kontakt med en af de borgere, der stod på listen.

- Det er foruroligende, og det har jeg absolut ingen forståelse for. Man tror jo, at ens personlige oplysninger er sikre i kommunen, siger borgeren, der ønsker at være anonym, men optræder på listen med navn og personnummer.

Hos kommunen er man meget ked af, at lis-ten kom ud og kalder det en fejl.- Det er en beklagelig fejl, men det er noget, der ikke må ske, og der er ingen undskyldning, siger vicekommunaldirektør Finn Gaarskjær og fortsætter:

- Vi er kede af den ulejlighed, det har betydet, og vi vil skærpe vores rutiner, siger han og påpeger, at de også fik henvendelse fra en borger angående listen, hvorefter de tog affære. De har dog ikke tænkt sig at kontakte de borgere, der siden onsdag har kunnet læse om deres sag på nettet.

- Vi vil ikke gå ud til den enkelte borger og fortælle om det, men vi vil skærpe vores rutiner fremover, siger Finn Gaarskjær.Kommunen skal inden for tre uger komme med en redegørelse om sagsforløbet til Datatilsynet.
Stemmer du til kommunalvalget i år?