11. december 2017
Ophævelses af strandbeskyttelseslinjerne fem steder i kommunen - blandt andet på Liseleje Strand - ser nu ud til at blive sendt tilbage i fagudvalget.
Ophævelses af strandbeskyttelseslinjerne fem steder i kommunen - blandt andet på Liseleje Strand - ser nu ud til at blive sendt tilbage i fagudvalget.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kolde fødder på stranden: Partier sender strandbeskyttelse retur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kolde fødder på stranden: Partier sender strandbeskyttelse retur
Opdateret 12. oktober 2017 kl. 14:21
Halsnæs - 12. oktober 2017 kl. 14:18
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sagen om at ophæve strandbeskyttelseslinjerne i Liseleje, to steder i Hundested, ved Lynæs Havn og Frederiksværk Lystbådevand var lige ved at udvikle sig til en kold dukkert for Venstre og Socialdemokratiet. Men parterne nåede kun at dyppe tæerne i det efterårskolde vand, inden de trak følehornene til sig igen.

arrow Læs også: Havn og borgmesterbrev dukkede op i miljødebat

Formanden for By og Land Halsnæs og manden bag Facebooksiden Halsnæs.info, Jørgen Lassen, har lavet flere detaljerede opslag på Facebook om emnet, og det har kastet en omfattende debat af sig med langt over 100 kommentarer. Størstedelen tager afstand fra, at partierne vil gøre det muligt at bebygge områderne, såfremt den normale procedure med lokalplaner og høring kan tillade det, og at det var meningen sagen skulle køres igennem på bare 17 dage fra fagudvalg til byråd, uden nogen form for borgerinddragelse.

Om det er de mange folk på Facebook-barrikaderne, som har gjort udslaget skal stå usagt, men faktum er, at de to partier nu har valgt at pille sagen af dagsorden, når byrådet mødes torsdag aften. Nu vil de have sagen genbehandlet i Udvalget for Miljø og Teknik.

Det skrev Venstres gruppeformand Michael Thomsen på Facebook onsdag eftermiddag.

»Søndag eftermiddag kontaktede jeg som gruppeformand for Venstre Steffen Jensen for at opfordre Socialdemokraterne til at forslaget om ophævelse af strandbeskyttelseslinjen sendes retur til fornyet behandling«, lød det fra Michael Thomsen, som i samme omgang gjorde det klart, at det var "For at få uddybet sagen endnu bedre og for at få mulighed for at informere borgerne endnu bedre«.

Tidligere har et flertal fra Venstre og Dansk Folkeparti i både økonomiudvalg og udvalget for miljø og teknik stemt for at ophæve strandbeskyttelsen alle fem steder i kommunen. Socialdemokratiet har i begge udvalg stillet forslag om, at det kun skete tre steder, mens Lisbet Møller(EL) har afvist alle forslag om at ophævelse af strandbeskyttelseslinjerne. Den samme holdning har SF og Alternativet siden luftet på de sociale medier.

arrow Liseleje i oprør over havne-forslag
11. oktober 2017 kl. 16:37 Opdateret: kl. 16:37
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk