16. oktober 2021
Støbeskeen spiller »Min Kone Spøger« i sin jubilæumssæson.
Støbeskeen spiller »Min Kone Spøger« i sin jubilæumssæson.
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klassisk komedie på Støbeskeens scene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klassisk komedie på Støbeskeens scene
Halsnæs - 15. marts 2017 kl. 11:29
Af Niels Jørgen Larsen

Teaterforeningen Støbeskeen åbner sin 40 års jublæumssæson med en klassisk komedie. Efter to år med revy bliver forårsforestillingen nu det gamle lystspil fra 1941 »Min Kone Spøger«.

Stykket har premiere torsdag 23. marts og spiller efterfølgende på yderligere 13 datoer frem til søndag 7. maj.

For første gang siden 2012 kan man opleve Støbeskeens formand Pernille Prag på scenen. Derudover er skuespillerne Brian Jørgensen, Mette Jacobsen, Bettina Kofoed, Julie Fonseca Toft Nielsen, Stefan Holm og Sara Lassen. Instruktør er Henrik Vangmark.

Søren Sørensen, Knud Volsing og Lene Fonseca er ved at dekorere scenen, så den kommer til at ligne en engelsk herskabsvilla.

- Det er så smukt med stuk, fløjdøre, paneler og plankegulv, fortæller Pernille Prag.

»Min Kone Spøger« er skrevet af Noël Coward. Det er en vanvittig komedie om forfatteren Charles Condomine, der er gift for anden gang og har en ny bog under udarbejdelse, hvortil han mangler noget specielt stof i form af en spiritist-seance.

Tilfældigvis bor der i nabolaget en dame, madame Arcati, som er spiritist, og hun lover - uden dog at kende til årsagen - at give en seance. Den får et overraskende forløb, da forfatterens afdøde kones ånd pludselig indfinder sig. Hun var på ingen måde klar til at forlade livet og øjner nu chancen for at blive genforenet med Charles. De to kan tale med hinanden, men hun er usynlig og uhørlig for alle andre.

Alle forsøg på at slippe af med den afdøde kones ånd mislykkes, og hendes snedige fælder for at få Charles dræbt, så han kan komme over til hende, mislykkes også.

»Min Kone Spøger« kan opleves 23., 26. og 28. marts. I april den 1., 4., 8., 10. 18, 20., 23. og 29. april, og endelig den 2., 4 og 7. maj. Billetprisen til forestillingen er 125 kr.

Rejser du til udlandet i år?