17. februar 2020
Den udendørs stenovn kommer i brug til festivalen, der byder på mange forskellige slags mad.
gallery icon

Se billedserie

Den udendørs stenovn kommer i brug til festivalen, der byder på mange forskellige slags mad.
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klar til festival på Maglehøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klar til festival på Maglehøj
Halsnæs - 18. oktober 2019 kl. 17:09
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Beboere og andre aktører fra lokalområdet glæder sig til lørdag 19. oktober at byde indenfor i Maglehøj-bebyggelsen i Frederiksværk til den første Maglehøj Yellow Brick Road Festival.

Festivalen koncentreres langs »The Yellow Brick Road« - der gule murstenssti der snor sig gennem hele bebyggelsen med de fleste aktiviteter rundt om Aktivitetshuset i midten af området. Borgmester Steffen Jensen åbner festivalen lærdag 12.00.

- Idéen til festivalen opstod for ret kort tid siden i sensommeren. Der var ikke langt fra tanke til handling, da det blev det besluttet at Maglehøj selvfølgelig skulle have en årlig folkelig og festlig festival med mad og masser af forskellige slags aktiviteter. Og der var overskud og energi til allerede i år at at lave et »pilotprojekt« så denne bliver den første festival, af forhåbentlig en lang række, der kan udvikle sig fra år til år, siger en af initativtagerne Helga Jensen.

Festivalen byder på loppe- og kræmmerboder og en række aktiviteter for både børn og voksne i tidsrummet kl.12-20. Man kan købe og nyde mange forskellige slags mad og »street food«, lige fra lækre syriske specialiteter til god gammeldags Skipperlabskovs. Der vil være boder med bl.a. vafler og lækre kager og den store udendørs pizzaovn vil være i gang hele dagen. Og hen under aften, når mørket sænker, forvandler området sig med tændte græskarlygterne og lysende træer og der laves bl.a. aftensmad over bål.

Fra kl. 13.00 står De Olivenske lege på programmet. Det er en grøntsags-olympiade for både børn og voksne, hvor man kan stille op i discipliner som Olivenspytning, Porrefægtning, Kartoffel sækkeløb, Kålbowling, Æblesvømning, Kokoskuglestød og Gulerodsstafet.

Kl.14.00 er det tid til Yellow Brick Run, der er et sjovt forhindringsløb på 1.000 meter, hvor du kommer rundt på hele Maglehøjs berømte gule murstens-sti. Det er Claus Bodenhoff fra Danmark Rundt Team Bodenhoff der er med her, og deltagerne støtter derfor Børnecancerfonden.

Med Yellow Brick Road tænker mange voksne nok på Elton Johns store hitsang og album, men udtrykket stammer fra den gule murstensvej i Troldmanden fra OZ, som den lille pige Dorothy med sine venner følger. Det markeres i Maglehøj med en skattejagt fra kl.15.30.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.