27. september 2021
KIvioq blev fredag løftet på bedding og besigtiget af Meinilds Bådebyggeri. Bunden skal højttrykspules i weekenden og herefter males. Foto: Carsten Leegaard
KIvioq blev fredag løftet på bedding og besigtiget af Meinilds Bådebyggeri. Bunden skal højttrykspules i weekenden og herefter males. Foto: Carsten Leegaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kivioq på bedding - hjælpere efterlyses

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kivioq på bedding - hjælpere efterlyses
Halsnæs - 23. juli 2021 kl. 15:40
Af Niels Jørgen Larsen

Foreningen Kivioqs Venner Hundested søger frivilige, der allerede her i weekenden og de følgende dage kan give en hånd med på havnen i Hundested efter at Knud Rasmussens gamle ekspeditionsskib fredag blev løftet på bedding.

Oprindelig skulle det først være sket sidst i august, men måling af skibets vandindtag i denne uge viste at det var nødvendigt at få skibet op allerede nu. Kivioq blev fredag besigtiget på Meinilds Bådebyggeri, og der er lagt en plan.

- Vi har lejet en højttryksspuler af havnen, og vi skal spule bunden ren i løbet af denne weekend. Vi kan bruge to-tre frivillige til det i løbet af weekenden. Og så skal der bundmales den kommende uge. Al hjælp fra nogle få timer til en hel dag er velkommen, siger Carsten Legaard, bestyrelsesmedlem i Kivioqs Venner Hundested.

Da det er svært at samle frivillige her i ferietiden appellerer man både til foreningens medlemmer og andre interesserede om hjælp til arbejdet, som vil foregå på beddingen i Hundested. Man kan se nærmere og melde sig via hjemmesiden kivioq-hundested.dk.

Kivioq, som Knud Rasmussen benyttede på sin sidste ekspedition til Grønland, ankom til Hundested den 25. juni som en foreløbig kulmination på flere års arbejde med at få det gamle træskib permanent til byen.

Kivioqs Venner Hundested har indgået en købsaftale med de nuværende ejere og skal senest i løbet af 2022 skaffe den nødvendige finansiering til at overtage, drifte og vedligeholde skibet fremover. Samtidig har foreningen forpligtet sig til at stå for pasning og vedligeholdelse af skibet så længe det ligger i Hundested.

Bestyrelsen er igang med fondsansøgninger og undersøger andre måder at skaffe de nødvendige midler på. Lykkes det ikke, skal Kivioq sejles retur til Gråsten, hvor det senest har haft hjemme.

Kivioq blev bygget som ekspeditionsfartøj til polarforskeren Knud Rasmussen i 1932-33 på Frederikssund skibsværft og var polarforskerens base under den 7. Thuleekspedition i 1933.

Stemmer du til kommunalvalget i år?