16. oktober 2019
Når familieafdelingen i Halsnæs Kommune arbejder med udsatte børn og unge, sker det efter høje socialfaglige standarder. Det konkluderer KL?s Konsulentvirksomhed i ny analyse.

Foto: Halsnæs Kommune
Når familieafdelingen i Halsnæs Kommune arbejder med udsatte børn og unge, sker det efter høje socialfaglige standarder. Det konkluderer KL?s Konsulentvirksomhed i ny analyse. Foto: Halsnæs Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: KL: Høj faglighed i kommunens sagsbehandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KL: Høj faglighed i kommunens sagsbehandling
Halsnæs - 06. december 2018 kl. 12:55
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Medarbejderne i Halsnæs Kommunes familieafdeling er socialfagligt kompetente, tager velunderbyggede beslutninger og har stort fokus på at sikre barnets umiddelbare sikkerhed og trivsel. Det er blandt konklusionerne i en analyse af familieafdelingens sagsbehandling, som KL's Konsulentvirksomhed (KLK) har lavet på baggrund af 40 udvalgte sager fra børne- og familieområdet og seks interviews med forældre og unge. Analysen er netop afleveret til Udvalget for Sundhed og Forebyggelse i Halsnæs Kommune, og roserne til medarbejdernes faglighed vækker stor glæde hos udvalgsformand Michael Thomsen(V).

- På baggrund af de 40 sager, der er undersøgt, konkluderer analysen direkte, at vi i familieafdelingen har dygtige medarbejdere ansat, der er gode til at reagere, samarbejde og træffe beslutninger af stor faglig kvalitet. Det er jeg utroligt glad for at høre, for det giver os et rigtigt godt udgangspunkt for at kunne tilbyde kompetent hjælp til de af vores familier og børn, som tumler med udfordringer i livet, siger Michael Thomsen.

Formålet med den eksterne analyse var at få en vurdering af, om de iværksatte indsatser i afdelingen svarer til børnenes behov i de enkelte sager. KLK har desuden set på, om der er potentiale for udvikling i sagsbehandlingen.

Her viser analysen, at familieafdelingen i Halsnæs Kommune er gode til at sætte indsatser i gang hurtigt, og at der også benyttes relativt indgribende og specialiserede foranstaltninger. Det har ifølge KL resulteret i et bekosteligt højt serviceniveau. På den baggrund anbefaler KLK, at Halsnæs Kommune kan arbejde med at afveje effekten og omkostningerne af den enkelte indsats.

- Vi skal fortsat bevare det høje faglige niveau. Men vi skal blive bedre til at se på, om det for eksempel er nødvendigt at sætte en ny eller mere indgribende foranstaltning i gang i en sag, hvis man i virkeligheden kan nøjes med at justere på noget eksisterende. På den måde kan vi stadig hjælpe alle med behov for det, men vi sikrer også, at der er styr på udgifterne undervejs. Det er helt i tråd med det arbejde, vi allerede har sat i gang i kommunen, siger borgmester Steffen Jensen(S).

Borgmesteren peger sammen med Michael Thomsen på, at Halsnæs Kommune blandt andet har styrket den hjemmebaserede indsats, ligesom der også er etableret børnedistrikter, hvor skoleområdet og det specialiserede område får bedre mulighed for at koordinere indsatsen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede