19. november 2018
Zena betjener de håbefulde kunder i Kvickly, når de investerer en lille smule i drømmen om den helt store gevinst. Men hun spiller ikke selv. Det gør derimod hendes chef, Bente - som til gengæld aldrig vinder. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
gallery icon

Se billedserie

Zena betjener de håbefulde kunder i Kvickly, når de investerer en lille smule i drømmen om den helt store gevinst. Men hun spiller ikke selv. Det gør derimod hendes chef, Bente - som til gengæld aldrig vinder. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jackpotfeberen raser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jackpotfeberen raser
Halsnæs - 09. februar 2018 kl. 08:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Marianne Petersen har aldrig i sit liv spillet. Men nu skal det være. Hun køber for 75 kroner lod i Eurojackpot i Kvickly i Frederiksværk.

arrow Læs også: Førtidspensionister vinder 18 millioner

I dag fredag er der lodtrækning igen. Og da 1. præmien ikke kom ud sidste gang, er den denne uge på 570 millioner og godt 100 millioner til andenpræmien. Køen til Eurojackpot er særligt lang i Frederiksværk, for ved sidste lodtrækning spillede vinderen af andenpræmien netop her - og vandt 18 millioner.

Det er netop dette svineheld, som Marianne Petersen erkender, at hun er inspireret af.

- Og det kunne jo være.., funderer Marianne Petersen, mens hun putter lotto-kuponen ned i tasken, hvor den slutter sig til en pose teboller.

- Man har vel lov at drømme, smiler Zena, der ekspederer i kiosken denne torsdag eftermiddag. På hendes bluse sidder et skilt, som bekendtgør, at hun har betjent en vinder.

Hun spiller ikke selv. Det gør til gengæld hendes chef, Bente, som har bestyret kiosken i Kvickly på Torvet i 23 år.

- Jeg spiller et par faste rækker hver uge. Jeg er kun til de store millioner, og jeg vinder aldrig, heller ikke på skrabelod. Men jeg kan åbenbart sælge dem, griner hun.

Dét kan hun - og andre butikker i stålbyen og Halsnæs kommune. Frederiksværk er i det hele taget en superheldig by. Med sidste uges gevinst placerede den sig nummer tre på listen i Danmark over Eurojackpot gevinster.

Med denne vinder rykker Frederiksværk op på en delt 2. plads over de heldigste Eurojackpot-byer sammen med Næstved.I januar 2017 var det pensionistparret Aase og Leif Sommer, der vandt 114 millioner på et lod, som var købt i Ølsted SuperBrugsen.

Men det slutter ikke med Eurojackpot.

I januar i år blev en mand i tresserne klar over, at han siden 29. december faktisk havde været tre-dobbelt millionær. For han havde vundet over tre millioner på kuponer købt i den selvsamme Kvickly i Frederiksværk, hvor der nu lige har været Jackpot igen. Går man lidt længere tilbage, til april 2017, vandt en kvinde i fyrrerne fra Halsnæs over tre millioner i Lotto, i sommeren 2016 vandt en 84-årig en million i Lotto - og fik dermed råd til at give sit hus den helt store overhaling. Og i oktober 2016 regnede millionerne også ned over Halsnæs: Her vandt en borger 17 mio. - på tal spillet over nettet.

Men heldet går endnu længere tilbage.

I 2010 for eksempel slog det ned to gange i Torvets Vin og Tobak. En af to vindere af Jackpot-pulje på 20 millioner kroner havde købt sin vinderkupon i den lille hjørnekiosk. Få måneder forinden havde samme kiosk solgt en kupon med en gevinst på fem millioner kroner til en gruppe DSB-ansatte.

Bente fra Kvickly ved i øvrigt godt, at denne uges travlhed ebber ud.

- Det er lidt en bølge, man rider på. Så kommer der en ny gevinst - og så flytter travlheden dertil.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk