13. juli 2020
Rådhusparken er et af de områder, som investorer er interesseret at bygge seniorboliger på. 

Foto: Niels J. Larsen
Rådhusparken er et af de områder, som investorer er interesseret at bygge seniorboliger på. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Investorer står på spring: Flere planer om at bygge til ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Investorer står på spring: Flere planer om at bygge til ældre
Halsnæs - 24. maj 2019 kl. 10:49
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fremtidens Halsnæs kan byde på byggeri af flere seniorboliger i Frederiksværk og Hundested. Da byrådet torsdag aften holdt møde behandlede politikerne tre sager på den lukkede dagsorden. Af det sparsomme referat fra det lukkede møde fremgår det, at to af sagerne omhandler byggeprojektet, hvor investorer og projektmagere ønsker at bygge seniorboliger.

Det ene projekt tager sit udgangspunkt i Højbjerg ved Hundested. Her har administrationen i kommunen modtaget et projektforslag om et tæt-lavt boligbyggeri.

»Projektforslaget forudsætter, at der udarbejdes ny lokalplan gældende for delområde 1a og 1b i lokalplan 90 - For boligbebyggelse i Højbjerg. På den baggrund foreslås gennemført et offentligt udbud til opførsel af seniorboliger og som eventuelt medfører ny lokalplan«, står der i referatet fra mødet.

En anden investor har set sig lun på et område i Frederiksværk. Investoren ønsker at opføre seniorboliger på den sydvestlige del af Rådhusgrunden, arealet mellem børnehaven og parcelhusområdet og har taget kontakt til kommunens administration. Det er et område, som Halsnæs Kommune tidligere har ønsket udlagt til boliger.

»På den baggrund foreslås gennemført et offentligt udbud til opførsel af seniorboliger og som eventuelt medfører ny lokalplan«, står der i mødereferatet.

Den tredje ejendomssag handlede om Poppelhuset i Hundested, som folkedanserne i GDV Hundested har en langvarig brugsaftale til, men nu har har forespurgt om mulighed for at købe huset.

Frederiksborg Amts Avis vil følge sagerne og forsøge at finde ud af mere om de forslåede projekt, og de folk som står bag.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?