23. marts 2019
Striberne på siderne af Haldvejen skulle være en halv meter fra rabatten, men afstanden er mindre det meste af vejstrækningen.                 Foto: N. J. Larsen
gallery icon

Se billedserie

Striberne på siderne af Haldvejen skulle være en halv meter fra rabatten, men afstanden er mindre det meste af vejstrækningen. Foto: N. J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen nye striber på Haldvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen nye striber på Haldvejen
Halsnæs - 20. september 2018 kl. 09:12
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens Nødebovejen, Tollerupvej og Torpmaglevejen nu bliver stribet op som såkaldt 2-1-vej, så bliver det samme ikke tilfældet med Haldvejen fra Torup ud mod Hald Strand.

Det sidste var ellers ønsket fra Torup Ting og indstillingen fra direktionen, da Udvalget for Miljø og Plan havde ekstraordionært møde torsdag i sidste uge med de to vejsager på dagsordenen. Men kun udvalgsformand Anja Rosengreen stemte for direktionens indstilling. De øvrige fem tilstedeværende medlemmer af udvalget stemte imod: Torben Hedelund og Jannik Haulik Jørgensen (S), Walter G. Christophersen (DF) samt Thomas Møller Nielsen og Steen Hasselriis (V). Helle Lunderød (S) deltog ikke i mødet.

En 2-1 vej er en vej med én kørebane, og to brede kantbaner, hvor der er plads til fodgængere og cyklister, og hvor hastighedsgrænsen er nedsat til 60 km/t. Denne løsning har været ønsket af lokalrådet Torup Ting efter at kommunen tidligere har lavet en ulovlig og fejlagtig afstribning på Haldvejen. Derfor er formanden for Torup Ting Peter Plant meget uforstående og utilfreds med den beslutning, flertallet i udvalget har taget.

- Det er møg-utilfredsstillende, og det gør det svært at lave aftaler med kommunen, siger Peter Plant.

I Torup Ting havde man lavet en aftale med forvaltningen om at ændre det, som Peter Plant kalder en vanvittig afstribning på vejen, til en 60 km-hastighedsbegrænsning og 2-1-afstribning. Finansieringen til dette var fundet via uanvendte midler, men den løsning har udvalgsflertallet altså sagt nej til.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede