10. august 2020
Skitseforslag til det omdiskuterede byggeri på Nordmolen, der nu er i høring.
Skitseforslag til det omdiskuterede byggeri på Nordmolen, der nu er i høring.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indklager habilitet i havnesag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indklager habilitet i havnesag
Halsnæs - 30. juli 2020 kl. 09:29
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Leif Normann Jeppesen, Hundested, har sendt forespørgsel til Ankestyrelsen om habiliteten for byrådsmedlemmerne Sune Raunkjær og Susan Eirfeldt (V) i forbindelse med behandlingen af lokalplanforslaget for Hundested havns nordmole, da de to i forbindelse med byrådets behandling af sagen i juni meddelte, at de var interessenter i Hundested Havn I/S.

Efter vurdering i Halsnæs Kommunes forvaltning betyder dette ikke, at de to er inhabile i sagen, og den indstilling fulgte det samlede byråd, således at Sune Raunkjær og Susan Eirfeldt sammen med i alt 19 af byrådets 21 medlemmer på byrådesmødet kunne stemme for at sende lokalplanforslaget om byggeri på Nordmolen i høring.

Søndag lagde Leif Normann Jeppesen, der er en af de største kritikere af projektet, et åbent brev til de to politikere op i Facebook-gruppen »Fri politisk debat Halsnæs«. Her opstiller han en række punkter, der efter hans mening rejser tvivl ved den juridiske vurdering af habilitetssspørgsmålet. Han anfører bl.a. at interessenter kan komme til at hæfte personligt for gæld i selskabet, og at det er muligt at ændre den nuværende bestemmelse om, at der ikke kan betales udbytte til interessenterne.

»Det er derfor min opfattelse, at interessenter i et interessentskab allerede på grund af den økonomiske interesse altid vil være inhabile i afgørelser, der vedrører et interessentskab af en ikke ubetydelig størrelse,« skriver Leif Normann Jeppesen.

Hans indlæg førte til en ophedet debat mwed mange kommentarer i Facebook-gruppen. Sune Raunkjær opfordrede ham til at klage over afgørelsen, hvis han mente, at han vidste bedre end kommunens jurister.

Det meddelte Leif Nordmann Jeppesen efterfølgende, at han ville gøre.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?