20. september 2020
Foto: Energinet.dk
Foto: Energinet.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hundested vil være base for havmøllepark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hundested vil være base for havmøllepark
Halsnæs - 01. juli 2020 kl. 04:28
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hundested Havn vil være servicehavn for den store havmøllepark, der skal opføres ved Hesselø, og både hos havnen og på borgmesterkontoret i Halsnæs ser man et stort potentiale i arbejdspladser og udvikling for kommunen.

- Vi er allerede igang med at lave oplæg til udbyderne og politikerne, siger havnefoged Søren Brink, der er i dialog med borgmester Steffen Jensen (S) om at få præsenteret Hundested og Halsnæs bedst muligt for beslutningstagerne.

Havmølleparken på1 GW med omkring 70 vindmøller skal efter den nye klimaaftale, der blev indgået i sidste uge, stå færdig i 2027 og producere strøm til en million husstande. Som basehavn kommer Hundested imidlertid i hård konkurrence med Grenaa, som i forvejen servicerer Anholt Havmøllepark.

- Afstanden til Hundested er en tredjedel kortere end Grenaa. Vi kan ikke udskibe tårne og møllevinger, men vi kan være servicehavn de næste 50 år, det kan vi sagtens håndtere, siger Søren Brink.

- Vi håber Hundested kommer i betragtning som servicehavn og vil gerne støtte op om det ved at sende signal om en smidig og hurtig sagsbehandling. Der går ikke længe før projektet kommer i udbud og for udbyderne er det vigtigt at den lokale kommune er samarbejdsvillig, lyder det fra Steffen Jensen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?