27. september 2021
Vaka kan ikke selv læse, men er rigtig god til at lytte interesseret og tålmodigt, når børn læser højt.
Vaka kan ikke selv læse, men er rigtig god til at lytte interesseret og tålmodigt, når børn læser højt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hunden Vaka hjælper børn med at læse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hunden Vaka hjælper børn med at læse
Halsnæs - 14. september 2021 kl. 13:23

Har dit barn svært ved at læse? Så kan en læsehund måske hjælpe.

I samarbejde med Foreningen Læsehunde tilbyder Halsnæs Bibliotekerne et læseforløb med læsehunden Vaka, der er en Islandsk Fårehund.

Tilbuddet henvender sig især til børn, der har svært ved at læse og som kunne tænke sig at blive bedre til at læse på en hyggelig og anderledes måde.

Det er gratis at modtage hjælp fra en læsehund. Både læsehunde og deres ejere arbejder frivilligt på landets biblioteker.

En læsehund er en venlig og børneglad hund, der motiverer børn til at læse ved at lytte tålmodigt og interesseret til alverdens historier. En læsehund er godkendt og certificeret til at arbejde på biblioteket med netop denne opgave.

Du kan kende læsehunden på det lilla tørklæde, som den skal have på, når den færdes på biblioteket.

En læsehund hverken dømmer eller retter på barnet, men tilbyder ro og nærvær, der skaber tryghed og tillid hos barnet. En læsehund er med til at skabe en positiv og anderledes læseoplevelse, og resultatet er øget læselyst og selvtillid.

"Barnet medbringer selv en bog eller låner en fra biblioteket og læser højt for læsehunden i ca. 20 minutter. Herefter hygger vi med sjove hundeøvelser og tricks. En læsestund varer 30-45 minutter og et læseforløb varer typisk seks uger og afsluttes med et diplom, når forløbet er slut," ," fortæller Halsnæs Bibliotekernei en pressemeddelelse.

Læsehunden kan træffes på Frederiksværk Bibliotek efter aftale. Man tilmelder sig ved at skrive en mail med informationer om barnets navn og alder til sjaelland@laesehunde.dk.

Læs evt. mere om læsehundene på Foreningen Læsehundes hjemmeside: www.laesehund.dk

kila

Stemmer du til kommunalvalget i år?