26. april 2019
Det var i et afsiddesliggende område nær Slaggemolen i Frederiksværk, at en rumæner i sommeren 2016 blev stukket i halsen og smidt i en brønd. Mod alle odds overlevede han og angav de tre, som stod bag. 

Foto: Niels J. Larsen
Det var i et afsiddesliggende område nær Slaggemolen i Frederiksværk, at en rumæner i sommeren 2016 blev stukket i halsen og smidt i en brønd. Mod alle odds overlevede han og angav de tre, som stod bag. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjernen bag Brøndsagen fik stadsfæstet dom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjernen bag Brøndsagen fik stadsfæstet dom
Halsnæs - 13. december 2018 kl. 14:13
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da en 45-årig rumæner i sommeren 2016 blev stukket i halsen med kniv og smidt i en afsidesliggende brønd nær Slaggemolen, var det tjetjenske Miersa Ali Momjed, 52, som var hjernen bag drabsforsøget. Det slog Retten i Hillerød fast i september 2017, og i slutningen af november i år nåede Østre Landsret frem til samme konklusion.

arrow Læs også: Trio udvist for voldsorgie

Tjetjeneren havde anket sin dom fra byretten på syv års fængsel og udvisning for bestandig med ønske om at blive frifundet i sagen, men fik end ikke en nedsættelse i straffen.

- Sagen er blevet vurderet på ny, og landsretten har stadfæstet dommen. Den forbliver syv års fængsel, som var en skærpet straf i forhold til udgangspunktet, samt udvisning for bestandig, siger Michala Christgau, anklager fra statsadvokaten i København, som førte ankesagen ved Østre Landsret.

Det sidste punkt ser derfor ud til at være sat i Brøndsagen.

Da sagen blev udrullet over otte retsdage i Retten i Hillerød kom det frem, at to unge moldavere fire dage inden drabsforsøget var blevet hentet til Danmark som arbejdskraft af Miersa Ali Momjed. Han planlagde efterfølgende i flere dage et drabsforsøg på rumæneren og pressede de to unge moldaver til at gennemføre det.

De to moldaver aflagde dengang fuld tilståelse, erkendte flere forhold og bidrog til opklaringen. Den ene tilstod blandt andet at have ført kniven og smidt manden i brønden.

De to moldavere udpegede dog samtidig i retten Miersa Ali Momjed som bagmanden til drabsforsøget, men han har selv nægtet sig skyldig i alle forhold.

I landsretten har flere vidner på ny afgivet forklaringer, mens flere andre vidneudsagn er blevet læst op.

- Bevisproblematikken både i byretten og landsretten har været, om han var til stede eller har været en del af det. I begge tilfælde er det vurderet, at drabsforsøget er sket i forening, og at drabsforsøget er sket på begæring af den dømte. Han har fungeret som hovedmand, siger Michala Christgau.

Hun fortæller, at sanktionen kan ankes, men ikke er blevet det.

Det rumænske offer blev overfaldt i sit hjem, hvor han husede de to moldavere. Her blev han holdt bundet og blev udsat for vold, inden han blev kørt til et afsiddesliggende område i Frederiksværk. Her blev han slæbt til en brønd, stukket med kniv og dumpet.

- Jeg forstår ikke, at jeg kan være i live i dag. Jeg har været heldig, sagde manden i Retten i Hillerød i 2017.

Han formåede i hårdt såret tilstand at få løsnet sine hænder, klatre op på et vandrør og kæmpe sig op af den meter høje betonbrond og ned til porten ved DanSteel, hvor vagten slog alarm.

arrow Stukket i halsen og efterladt i en tillukket brønd
13. september 2017 kl. 06:48 Opdateret: kl. 06:48
arrow Brøndsagen dag 1: Kom til Danmark for at arbejde, ikke slå ihjel
23. august 2017 kl. 04:03 Opdateret: kl. 22:00
arrow Mand blev efterladt med knivstik i en brønd
22. august 2017 kl. 05:49 Opdateret: kl. 15:24

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede