22. marts 2019
Frivillige passer hvert år på Melby Overdrev, når der bliver trukket selvsåede og uønskede træer op. Nu har overdrevet brug for, at borgerne fortæller om deres naturoplevelser på nettet. 												     Foto: Kim Rasmussen.
Frivillige passer hvert år på Melby Overdrev, når der bliver trukket selvsåede og uønskede træer op. Nu har overdrevet brug for, at borgerne fortæller om deres naturoplevelser på nettet. Foto: Kim Rasmussen.
Foto: RIECK
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Helt overdrevet: Du kan få naturområde i naturkanon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helt overdrevet: Du kan få naturområde i naturkanon
Halsnæs - 12. oktober 2018 kl. 15:23
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Melby Overdrev er udvalgt som ét af de 30 steder, der er nomineret til at komme med i Danmarks Naturkanon, som Miljø og Fødevareministeriet står bag.

En jury bestående af blandt andre Frank Erichsen (bedre kendt som Bonderøven), Sebastian Klein og Johan Gotthardt Olsen fra Magtens Korridorer vil bruge borgernes naturoplevelser til at udvælge de naturperler, som Danmarks Naturkanon skal bestå af.

Kun 15 af de 30 nominerede steder ender med at komme med i naturkanonen, så hvis overdrevet fra denne kant af det danske land skal med, er der brug for borgernes hjælp.

Du kan indtil den 4. november 2018 gøre din indflydelse gældende ved at dele dine oplevelser fra Melby Overdrev med ord og billeder, hvis naturkanonen skal have et stykke af Halsnæs med.

Spørg man Maria Reumert Gjerding, præsident for Danmarks Naturfredningsforening og medlem af juryen for Danmarks Naturkanon, er hun ikke i tvivl om områdets særegenhed.

- Melby Overdrev er Sjællands største hede og en fuldstændig enestående artsrig naturperle. Takket være forsvarets tidligere brug af området er det bevaret lysåbent og storslået med en mangfoldighed af planter, insekter og sommerfugle. Området er truet af opvækst af bjergfyr og hundredevis af frivillige gør hvert år en uvurderlig indsats med at fjerne de selvsåede træer og bevare naturen, siger, Maria Reumert Gjerding.

Melby Overdrev var også det ene af de to forslag til nominerede, som Halsnæs Kommune meldte ind for et par uger siden - i øvrigt i lighed med flere andre borgere. Kommunens andet forslag var Arrenæs, som desværre ikke kom med i opløbet.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede