28. juli 2021
Mogens Christensen, Søren Brink og Christina Bendix ved den populære propel.
gallery icon

Se billedserie

Mogens Christensen, Søren Brink og Christina Bendix ved den populære propel.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havne-jul med lysende propel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havne-jul med lysende propel
Halsnæs - 15. november 2020 kl. 11:17
Af Anders Nordstrand

En lyspyntet skibspropel er kommet på plads ved Kajgaden i Hundested som et nyt lysende vartegn i vintermørket. Det er det nyeste tiltag med havnens lysudsmykning, som smykkedesigner Christina Bendix igangsatte for to år siden, og efterfølgende har det udviklet sig med mere stemningsfuldt lys rundt på havnen i kraft af lokal opbakning og sponsorstøtte.

Det lysende vartegn er udlånt af Hundested Propeller, og værket er allerede blevet positivt modtaget.

"Rigtig mange er kommet med positive kommentarer, og propellen er allerede fotograferet et utal af gange," fortæller Christina Bendix, som har sin forretning Bendix Copenhagen i rækken af lokaler i kunsthåndværkerbygningen, der også kaldes Propellen, hvor det velkendte lysloft kom på plads i 2018.

"Det er et godt eksempel på lokalt engagement, for Hundesteds virksomheder og borgere har taget meget positivt imod lysprojektet, og støtter flot op omkring det. Det skal de have stor tak for. Vi kan mærke at det giver oplevelser og skaber et unikt miljø at færdes i. Når lyset er blevet monteret de sidste to vintre, har vi fået så mange positive kommentarer med på vejen af forbipasserende, og vi kan se på de sociale medier, at projektet værdsættes - det betyder utroligt meget," fortæller Christina Bendix/ Bendix Copenhagen om samarbejdet med Hundested Havn, erhvervsforening og virksomheder.

Jul på den gamle havn

Propellen er udlånt af Hundested Propeller A/S, der først havde solgt den til et skibsbyggeri i Jylland, men den kom ikke i brug og blev senere tilbagekøbt for metalprisen, oplyser direktør Mogens Christensen.

"Vi havde propellen stående på fabrikken, og det er fint, at den nu kan blive vist frem her til glæde for mange mennesker. Den lyser virkelig op nu og er monteret på en fod, der normalt anvendes til udstilling på messer," fortsætter direktøren for Hundested Propeller A/S.

Havnefoged Søren Brink glæder sig over, at det gennem årene er lykkedes at samarbejde om udsmykning med stemningsfuldt lys, der sidste år blev udvidet med nogle lysende buer langs kajerne.

"Det er med til at give ekstra stemning og oplevelser, når man besøger havnen om vinteren," siger havnefogeden og lægger op til nogle aktiviteter den sidste weekend i november og i starten af december under overskriften 'Jul på den gamle havn', hvor der holdes åbent i butikker, værksteder, gallerier m.v. med spredte pop-up-aktiviteter forskellige steder havnen rundt, da der ikke er mulighed for at arrangere et egentligt marked her i coronatiden.b

Fotokonkurrence

Et startskud er en fotokonkurrence med fokus på det lysende vartegn, propellen.

"Vi opfordrer Hundesteds borgere og besøgende til at tage et flot billede af den lysende propel, og indsætte dette som kommentar på vores konkurrence på Instagram eller Facebook profil med hashtag #julipropellen. Den 29. november udvælger vi et vinderbillede, og vinderen vil vinde et graveret Tahiti perlevedhæng fra Bendix Copenhagen. Perlen ligner en fin lille kogle, og det passer jo rigtig fint ind til denne hyggelige juletid," fortæller Christina Bendix om både konkurrence og præmie.

Vinderbilledet bliver bragt i Halsnæs Avis.

Læs mere i næste uges avis...

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?