17. december 2018
Den famøse bygning, afdeling 2, på havnens grund, som striden drejer sig om. Foto: Kasper Daugbjerg Dønbo
Den famøse bygning, afdeling 2, på havnens grund, som striden drejer sig om. Foto: Kasper Daugbjerg Dønbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havn svarer på voldsom kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havn svarer på voldsom kritik
Opdateret 22. februar 2018 kl. 12:26
Halsnæs - 22. februar 2018 kl. 11:18
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hundested Havn I/S har nu via selskabets advokat Anders Drachmann i en pressemeddelse svaret på den markante kritik, som den ny ejer af Hundested Kro og Hotel Mikkel Hermann på Facebook-siden 3390Hundested har rettet mod havnen.

arrow Læs også: Stridsøksen er ikke begravet: Kromand stævnet af havnefolk

Striden drejer sig om kroens anneks, bygningen på Sydhavnsvej 2, der ligger på havnens grund.

Før Mikkel Hermann overtog kroen i oktober sidste år varslede Hundested Havn I/S opsigelse af en lejekontrakt for bygningen, der løb til 2035, da man mente at den lejede grund af kroens tidligere ejer Kim Andersen var udlejet til fast beboelse i strid med kontrakten.

Om dette skriver Mikkel Hermann på Facebook: »Ulovligheden skulle bestå i at udleje en del af Annekset til regulær beboelse, med en standard lejekontrakt. Vi er ikke enige i at det er ulovligt, men får alligevel de omtalte lejekontrakter annulleret og vi har nu de omtalte beboere, boende i Annekset på alm. Hotel vilkår. De er hotel gæster, ligesom resten af de mennesker der benytter sig af vores dejlige hotel. Div. Forfattere, håndværkere, musikere og lign. bor her også længe af gangen. Må de så kun være her 2 dage af gangen??? Eller hvad mener havnen er passende !! Vi har prøvet at lægge op til en dialog omkring varigheden af værelses udlejningen. Men efter denne lange hårde kamp, holder vi fast. Vi vil ikke diskutere, hvor lang tid vores hotel gæster må blive boende.«

Mikkel Hermann anklager bestyrelsen med havneformand Børge Larsen og havnefoged Søren Brink for at have personlige motiver i sagen:

»Vi er mange mennesker, der lokalt snakker om det her og den udbredte opfattelse er stadigvæk, at Havnens bestyrelse med Søren og Børge i spidsen, forsøger at stjæle bygningen for personlig vinding. Der er intet andet der giver mening,« skiver Mikkel Hermann og anfører også at Børge Larsens datter skal have henvendt sig til den tidligere ejer og brokket sig over, at hun ikke fik lov til at købe kroen.

Mikkel Hermann melder på Facebook, at han er klar til kamp mod havnen:

»Der bliver ikke lagt fingre imellem nogen steder overhoved. Alle rygter skal nok komme frem. Det er en klassisk korruptions sag og det ville seriøst undre mig, hvis det ikke ender med aftrædelse fra visse bestyrelses poster. Men hvor er havnens interessenter i alt dette?«

Hundested Havn I/S har nu reageret med en pressemeddelse fra havnens advokat Anders Drachmann. Vi gengiver her ordlyden i meddelelsen:

»Som advokat for Hundested Havn I/S' bestyrelse skal jeg med baggrund i den senere tids skriverier på Facebook under facebooksiden 3390Hundested og i Halsnæs Avis fremkomme med følgende faktuelle, korrekte oplysninger vedrørende Hundested Kro ApS:

1. Hundested Havn I/S' bestyrelse har accepteret, at en ny ejer kan indtræde i lejekontrakten.

2. Hundested Havn I/S' bestyrelse har konstateret, at bygningen på den af Hundested Havn I/S lejede grund har været udlejet til fast beboelse, hvilket er i strid med grundlejekontrakten, og i øvrigt har køber anerkendt dette.

3. Der er på den lejede bygnings blad i tingbogen tinglyst et lån til Realkredit Danmark, og indtil dette er aflyst, er Hundested Havn I/S forpligtet til at respektere dette.

4. Det er køber og dermed lejer, der ikke er vendt tilbage på løsningsforslag fra Hundested Havn I/S.

5. Hundested Havn I/S er ikke bekendt med, at Mikkel Hermann er køber/lejer af den omhand-lede bygning. Noget sådant er heller aldrig meddelt Hundested Havn I/S.

6. Beskyldninger om, at lejemålet er ophævet alene for, at Hundested Havn I/S eller nærmere angivne personer har et ønske om at overtage byggeriet, er ukorrekte.

Det fremgår af Hunde-sted Havn I/S' ophævelsesskrivelse, at det forventes, at arealet ved lejekontraktens ophør afleveres ryddeliggjort, dvs. at bygningerne er nedrevet.«

arrow Kroejer svarer Hundested Havn
28. februar 2018 kl. 17:50 Opdateret: kl. 17:50
arrow Bitter strid om kro er på vej i retten
23. februar 2018 kl. 04:46 Opdateret: kl. 14:58

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk