23. marts 2019
Hans Hansen tester kørebadstolen, som i øjeblikket er havbadets bedste alternativ til den lift, som de ønsker at lave.            Privatfoto
Hans Hansen tester kørebadstolen, som i øjeblikket er havbadets bedste alternativ til den lift, som de ønsker at lave. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havbad skal også være for handicappede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havbad skal også være for handicappede
Halsnæs - 18. september 2018 kl. 15:50
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er blevet populært med en dukkert i havet og en tur i sauna, og nu vil Badeklubben Lynæs Havbad sørge for, at også kørestolsbrugere kan komme til og i vandet. Foreningen har tidligere søgt midler fra Tilgængelighedspuljen via handicaprådet i Halsnæs Kommune for at etablere en handicaplift, men fik dengang afslag. Men havbaderne giver ikke op så let.

- Nu søges der igen, og samtidig søger vi om midler fra de fonde, hvor det er muligt, så en eventuel tildeling af midler fra Tilgængelighedspuljen kunne være en delvis dækning, siger Lis Kristensen, formand for Badeklubben Lynæs Havbad.

Badeklubben blev grundlagt i 2015 og holder til i et badehus på vestmolen ud til fyret på Lynæs Havn.

I følge foreningen er stedet ideelt til badning året rundt, men de ønsker, at adgangsvejen bliver mere fremkommelig.

Lynæs Havn, der tidligere har etableret en handicapvenlig oplevelsesbro med markeringer til synshandicappede, har valgt at give havbaderne en hånd med at lave de fysiske adgangsforhold til oplevelsesbroen og badehuset bedre ved at betale for materialer til, at der bliver lagt fliser. Et arbejde frivillige fra foreningen i øvrigt står for. - Så vil det være muligt at komme i kørestol helt ud til fyret og ind i badehuset. Men her stopper det ikke, siger Lis Kristensen.

Mens foreningen krydser fingre for en lift, har de nemlig fundet på et alternativ til kørestolsbrugerne.

- Der er en handy mand i Lynæs Havbad, der har omdannet en brugt kørestol til en kørebadestol, hvor ryg og sæde er omdannet til træ og er til at tage af, siger Lis Kristensen.

Hvis kørestolsbrugerne bliver flyttet over i kørebadstolen kan vedkommende få hældt vand over sig i stolen og efterfølgende køre ind i sauna.

- Det er testet af med vores medlem Hans Hansen, og det virker super godt, men det vil selvfølgelige være helt suverænt, hvis der kommer en lift, så man kan liftes helt ned i vandet, siger Lis Kristensen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede