17. januar 2018
Siden sommeren 2016 har Nordsjællansd Politi fået 118 sager ind med bilister, der er taget med hash i blodet. Sagerne ligger og samler støv, mens anklagemyndigheden venter på nye regler på området. 

Foto: Peter Anndersen
Siden sommeren 2016 har Nordsjællansd Politi fået 118 sager ind med bilister, der er taget med hash i blodet. Sagerne ligger og samler støv, mens anklagemyndigheden venter på nye regler på området. Foto: Peter Anndersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hashsager samler støv på hylden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hashsager samler støv på hylden
Halsnæs - 14. marts 2017 kl. 04:06
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

118 sager om hashkørsel ligger hos Nordsjællands Politi og samler støv. Bunken har vokset sig gradvist større siden juli sidste år, og det fortsætter den med. Sagerne om hashkørsel er henlagt, indtil nye regler på området træder i kraft.

- På nuværende tidspunkt har vi 118 sager om hashkørsel liggende i reolen. Rigsadvokaten har besluttet, at sagerne skal sættes i bero, siger Rikke Hald, senioranklager i Nordsjællands Politi.

Hun gør opmærksom på, at de 118 sager i Nordsjællands Politikreds er et cirka-tal. Det reelle tal er formodentligt større, da enkelte personer kan have flere sager om hashkørsel, og forhold om hashkørsel kan være del af større sagskomplekser.

Beskeden om at sætte sagerne i bero kom sidste år i forbindelse med, at et flertal på Christiansborg i juni indgik en aftale om at stemme for en lovændring på området, når den blev fremsat. Det gjorde transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) den 22. februar i år med et forslag om at gøre op med den nuværende nul-tolerance over for hashkørsel.

Lovforslaget er sat på Folketingets dagsorden til 1. behandling i dag, og det får opbakning af Rådet for Sikker Trafik.

- Vi synes, at det giver god mening at arbejde med toleranceregler. De farlige folk skal væk fra vejene, men de folk, som har røget hash nogle dage, inden de bliver taget og ikke udgør en risiko rent trafiksikkerhedsmæssigt, skal ikke kriminaliseres yderligere, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk