3. juni 2020
Gågaden i Frederiksværk er ikke overrendt i disse tider, hvor flere forretninger er tvunget til at holde lukket. Foto: Niels J. Larsen
Gågaden i Frederiksværk er ikke overrendt i disse tider, hvor flere forretninger er tvunget til at holde lukket. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Handelsstandsforening siger nej tak til Corona-initiativ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Handelsstandsforening siger nej tak til Corona-initiativ
Halsnæs - 07. april 2020 kl. 04:50
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hundested Erhverv har som bekendt stor succés med at tegne folkeaktier i denne Corona-tid for at støtte op om det lokale forretnings- og erhvervsliv.

Nu forsøger folkene bag et koncept »vielskervoresby.dk« at etablere en online handelsplatform, der som det hedder i en pressemeddelse skal redde det lokale butiksliv i Frederiksværk via platformen Vielskerfrederiksvaerk.dk.

Initiativet er startet i Køge og forsøges nu udbredt til andre byer som en platform, hvor virksomheder kan lægge tilbud op som kunder kan få sendt hjem direkte til døren.

Initiativtagerne Jan Mejlkjær og Casper Husted fremhæver at det er altafgørende at de lokale handelstandsforeninger bakker op om projektet.

Det har Frederiksværk Handelstandsforening imidlertid valgt ikke at gøre.

- Vi har valgt at takke nej tak fra FH's side, økonomisk kunne vi ikke få det til at hænge sammen. De henvendte sig i sidste uge med at det ville koste 15.000 kr. Vi vidste ikke lige hvordan vi skulle finansiere dette, og den vakte ikke jubel i bestyrelsen. Der er også en problematik omkring distribution af varerne, hvem skal gøre dette osv. Som bestyrelse stillede vi også spørgsmål til hvad det ville koste efterfølgende, men det kom vi aldrig frem til, siger formand for Frederiksværk Handelstandsforening Peter Fjeldal.

Platformen i Køge vielskerkøge.dk har ifølge en pressemeddlelse de første 12 dage haft 17.730 unikke besøgende. Mere end 10% af de besøgende har handlet på platformen.

Platformen i Køge har lige nu 30 tilmeldte butikker. Omsætningen til byens butikker nåede 335.000 kr. på 12 dage og antallet af bestillinger ligger på 200 om dagen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?