22. maj 2019
Halsnæs Kommune frygter at tandlægemangel kan ødelægge den gode udvikling for børnetandplejen.                Foto: Halsnæs Kommune
gallery icon

Se billedserie

Halsnæs Kommune frygter at tandlægemangel kan ødelægge den gode udvikling for børnetandplejen. Foto: Halsnæs Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Halsnæs savner tandlæger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Halsnæs savner tandlæger
Halsnæs - 08. august 2018 kl. 06:27
Af Niels Jørgen LArsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved flere lejligheder er der sat fokus på manglen på praktiserende læger i Halsnæs, og problemet er blevet søgt afhjulpet af Region Hovedstaden, men Halsnæs Kommune har også svært ved at rekruttere den mængde erfarne tandlæger, som der er behov for.

I hele landet er der for tiden rift om tandlægerne. For Halsnæs giver den nuværende struktur på den kommunale tandpleje samt afstanden til hovedstaden udfordringer, som det haster med at finde løsninger på for at sikre en fortsat god tandsundhed for børn og unge i kommunen.

Lige nu går det ellers godt med den. Når bisserne bliver tjekket efter i stolene hos den kommunale tandpleje i Halsnæs, lyder beskeden stadig oftere »Nul huller!«. Det går fremad med tandsundheden i Halsnæs Kommune, der sidste år opnåede en placering som nr. 22 på landsplan opgjort på 7-årige i kommunen med færrest huller i tænderne.

- Vi har et højt niveau i den kommunale tandpleje, og det er med til at hjælpe tandsundheden godt på vej i Halsnæs. Det er rigtig glædeligt og naturligvis en udvikling, som jeg håber, at også de næste generationer af børn i kommunen vil nyde godt af, siger Mette Nabe-Nielsen, leder af tandplejen i Halsnæs Kommune.

Imidlertid har Halsnæs Kommune svært ved at rekruttere især den mængde erfarne tandlæger, som der vil være behov for, hvis opgaven skal lykkes. Der uddannes nemlig forholdsvis få tandlæger, samtidig med at en del af disse går på pension.

Det skaber en konkurrencesituation kommunerne imellem - og særligt i hovedstadsområdet, forklarer Birgit Gundorph-Malling, der er sundhedschef i Halsnæs Kommune. Mette Nabe-Nielsen uddyber, at strukturen på tandplejen i Halsnæs i den sammenhæng er med til at spænde ben for, at de rette kandidater søger netop her.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede