23. september 2021
Michael Thomsen i den gulsorte dragt fra Frederiksværk Motions Cykelklub med sine seks medcyklister på turen.                          Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Michael Thomsen i den gulsorte dragt fra Frederiksværk Motions Cykelklub med sine seks medcyklister på turen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Halsnæs-motionister fra Aarhus til København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Halsnæs-motionister fra Aarhus til København
Halsnæs - 11. september 2021 kl. 09:27
Af Niels Jørgen Larsen

En gruppe motionscyklister fra Halsnæs, de fleste fra Frederiksværk Motions Cykelklub, deltog lørdag 4. september i Danmarks længste motionscykelløb Aarhus-København, hvor turen ganske særligt gik over Storebæltsbroen, der var åbnet for cyklister i den anledning. Som en lille forpremiere på næste sommers Tour de France-etape, hvor rytterne dog skal den anden vej - fra Sjælland til Fyn.

- Vi var syv som sammen tog afsted for at køre løbet. De fleste af os fra Frederiksværk Motions Cykelklub. Udover os stillede Gitte Bille og Rene Andersen fra cykelklubben også til start. Gitte vandt løbet for kvinder, hvilket er super flot. Hun kørte det på 12 timer og 2 minutter, fortæller byrådsmedlem for Venstre og ivrig motionscyklist Michael Thomsen.

Han havde selskab på turen af Allan Edgar Jensen, Leif Westh, Jannik Nielsen, Anders Gamst, Lars Larsson og Theis Glendorf.

Lars Larsson blev nr. 2 i sin aldersklasse 60-64 år og kørte det på 12 timer og 29 minuter.

- Jeg selv gennemførte på 13 timer og 54 minutter og er meget tilfreds med den tid. Det var min debut på så langt et løb. Alle mand gennemførte løbet, beretter Michael Thomsen.

Dr var start fra Aarhus kl. 8 lørdag morgen og 376 km senere rullede Michael Thomsen i mål i Valby hvor der var en meget festlig stemning.

- Undervejs i løbet blev vi klappet frem af mennesker som tilfældigt stod på ruten eller som havde taget opstilling for at se det. Alle de omkring 1000 frivillige var i højt humør og bidrog også til den gode stemning hele vejen og i depoterne. Der var i alt ca. 3500 deltagere, men der var også en rute fra Odense til København. samt en fra Odense til Korsør. Jeg mener omkring 1100 startede i Aarhus og resten på de andre ruter, siger Michael Thomsen og fortsætter:

- Det var vildt at køre over Storebæltsbroen, det gav nærmest gåsehud da vi var på midten af højbroen. Vejret var godt hele vejen, dog modvind på Fyn men det lagde sig sidst på eftermiddagen.

Synes du, at kommunen er der for dig?