14. december 2018
Halsnæs arbejder intensivt på at komme i spil, når regeringen i december udflytter statslige arbejdspladser igen.
Halsnæs arbejder intensivt på at komme i spil, når regeringen i december udflytter statslige arbejdspladser igen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Halsnæs kæmper for statsjob

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Halsnæs kæmper for statsjob
Halsnæs - 13. november 2017 kl. 04:04
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For to år siden rullede den daværende Venstre-regering en plan ud om at flytte cirka 3900 statslige arbejdspladser fra København til 25 kommuner fordelt over hele landet.

Halsnæs Kommune blev forbigået, og det scenarie ønsker Steen Hasselriis (V), borgmester i Halsnæs Kommune, ikke gentager sig, når regeringen i slutningen af året har planlagt at præsentere anden etape af projektet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Halsnæs Kommune har siden sommer intensiveret lobbyarbejdet og udarbejdet et notat, som er sendt til både ministre og embedsmænd. Steen Hasselriis har desuden diskuteret sagen med fire af regeringens nuværende ministre.

Det drejer sig om finansminister Kristian Jensen (V), minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V), statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

- Det er i den kreds, at det afgøres, og jeg har sagt, at de skal tænke på Halsnæs som en mulighed. Men de holder kortene tæt til kroppen, siger Steen Hasselriis til Frederiksborg Amts Avis.

Troels Lund Poulsen besøgte fredag Halsnæs Kommune, og han havde bidt mærke i, at kommunen har en anden profil end resten af Nordsjælland.

- Halsnæs har ikke samme økonomiske kraft som flere andre kommuner i Nordsjælland. Men kommunen har nogle af de samme kvaliteter og kriterier, som vi har set på, når vi tidligere har uddelt statslige arbejdspladser og understøttet kommuner, sagde Troels Lund Poulsen og slog fast, at han ikke kunne offentliggøre nogen udflytninger.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk