18. december 2018
Her sker ingenting, vi keder os, lød det i 1968 fra Melby-lejren, men på et tidspunkt fik man i det mindste nye skydehuller, som det fremgår af dette billede fra avisens arkiv.
gallery icon

Se billedserie

Her sker ingenting, vi keder os, lød det i 1968 fra Melby-lejren, men på et tidspunkt fik man i det mindste nye skydehuller, som det fremgår af dette billede fra avisens arkiv.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Halsnæs er et dødt område...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Halsnæs er et dødt område...
Halsnæs - 24. februar 2018 kl. 06:02
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

At Halsnæs er blandt de kommuner i landet, der har færrest statslige arbejdspladser, var et at de væsentligste argumenter fra kommunens side, der førte til at Energitilsynet nu skal flytte til Frederiksværk som led i regeringens projekt med udflytning af arbejdspladser fra København.

For 50 år siden så det anderledes ud. Her var Halsnæs særdeles velforsynet med statslige foretagener, ikke mindst på forsvarsområdet: Søværnet havde sin eksercerskole i Auderød og marinestation på Lynæs Fort. Melbylejren og skydeterrænet på overdrevet var i fuld vigør, og så der også - måske mindre kendt i dag - Karsemoselejren ved »Sandet«, der blev anvendt som CF-kaserne på det tidspunkt.

Flytter nogle af de »statslige« til Halsnæs, må man håbe at de bliver mere begejstret for stedet end en række af de unge mennesker, der opholdt sig på kasernerne for 50 år siden.

Frederiksborg Amts Avis interviewede i 1968 en række af de værnepligtige: »Her er som en øde ø« og »vi keder os« er blot nogle af de udsagn de kom med dengang.

Læs et tilbageblik på Frederiksværk-egnen februar 1968 i Frederiksborg Amts Avis Weekend.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk