22. juni 2021
Seks anguskalve fik set sig lidt omkring i Melbyområdet, da nogen havde klippet hul i trådhegnet. Arkivfoto: Niels J. Larsen.
Seks anguskalve fik set sig lidt omkring i Melbyområdet, da nogen havde klippet hul i trådhegnet. Arkivfoto: Niels J. Larsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hærværk mod omstridt hegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hærværk mod omstridt hegn

Seks kalve på sightseeing i Melby, efter der var klippet hul i dyrehegn

Halsnæs - 07. juni 2021 kl. 10:14
Af Kim Larsen

Flere borgere i Melbyområdet fik onsdag 2. juni uventet besøg, da nogle sorte anguskalve spankulerede rundt i området - i haver og på veje. Det førte til flere anmeldelser til Nordsjællands Politi.

arrow Læs også: Svend Petersens tyrekalve på springtur

Kalvene viste sig at komme fra en dyrefold tilhørende Svend Petersen, som derfor blev kontaktet af politiet.

Det lykkedes at indfange dyrene - tre styks på Præsteloden og tre styks på Melbyvej - og kalvene blev efterfølgende sat tilbage i dyrefolden.

De seks kalve er kommet ud gennem et hul i trådhegnet - et hul som Svend Petersen mener er blevet klippet i hegnet af en eller flere. Han sendte derfor torsdag 3. juni en anmeldelse om hærværk til Nordsjællands Politi:

"Onsdag 2-6-2021 har et metalhegn på Muldstensgården, Kroghøjvej 38, 3370 Melby været udsat for hærværk, idet en mig ubekendt person (eller flere) har klippet et stor hul i det netop monterede hegn, hvorefter 6 anguskøer er løbet ud," skriver Svend Petersen i sin anmeldelse.

Han gentager, at han ikke ved, hvem der står bag dette hærværk og fortsætter:

"... men der har på det seneste været en del skriverier i dagspressen og den lokale avis 'Gulvmåtten', idet et par damer i området har ytret utilfredshed med hegnet, ligesom Halsnæs Kommune har været involveret."

De omtalte "damer" er navngivet i Svend Petersens anmeldelse.

Hegnene er ikke ulovlige

Som bekendt kører der i øjeblikket flere sager mod Svend Petersen - bl.a. for at have ødelagt et beskyttet dige og et beskyttet overdrev i den grønne kile mellem Melby og Hyllingebjergvej.

Der har også været kritik af de mange høje hegn, der er blevet sat op i området. Kritikken går på, at de hindrer den naturlige faunapassage i området.

Halsnæs Kommune har dog ikke fundet belæg for at skride ind mod disse hegn - bortset fra et enkelt, som var opført for tæt på et offentlig vandløb. Kommunen har givet påbud om at fjerne/flytte netop dette hegn.

Et flertal i Halsnæs Byråd har for nylig bedt administrationen undersøge effekter og konsekvenser af en eventuel fredningssag for den grønne Melbykile.

arrow Byrådsflertal for at vurdere mulig fredning
27. maj 2021 kl. 19:54 Opdateret: kl. 19:54
arrow Beskyttet dige blev fjernet ulovligt
14. maj 2021 kl. 11:14 Opdateret: kl. 10:21
arrow Digesagen: Svend Petersen får ikke tilgivelse
12. maj 2021 kl. 09:52 Opdateret: kl. 09:52
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?