30. maj 2020
Borgmester i Halsnæs Kommune, Steffen Jensen(S), og resten af landets borgmestre kommer ikke til at uddele håndtryk til nye danske statsborgere i resten af 2019. Alle grundlovsceremonier er aflyst. Foto: Allan Nørregaard
Borgmester i Halsnæs Kommune, Steffen Jensen(S), og resten af landets borgmestre kommer ikke til at uddele håndtryk til nye danske statsborgere i resten af 2019. Alle grundlovsceremonier er aflyst. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Håndtryk aflyst i hele landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håndtryk aflyst i hele landet
Halsnæs - 23. september 2019 kl. 04:01
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgmestre og repræsentanter for det offentlige får de næste seks måneder ikke ømme håndflader af at trykke hånd med nye danske statsborgere til grundlovsceremonier i landets kommuner.

Det omstridte håndtryk er udsat, da Folketinget aldrig fik vedtaget lovforslaget, som skulle meddele dansk indfødsret til 1448 personer.

Forslaget bortfaldt, da tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udskrev folketingsvalg i foråret.

Det bekræfter Udlændinge- og integrationsministeriet i en mail til Frederiksborg Amts Avis.

Halsnæs Kommune skulle have afholdt grundlovsceremoni for første gang 3. oktober og havde både planlagt og annonceret for begivenheden. At kommunen i stedet må aflyse, ærgrer borgmester Steffen Jensen (S).

- Der er en masse mennesker, som er glade for, at de er blevet en del af det danske fællesskab, og der vil både kommunen og jeg som borgmester gerne være imødekommende og fejre det med dem. Så det er ærgerligt, at det ikke bliver til noget i denne her omgang, siger Steffen Jensen til Frederiksborg Amts Avis.

Han går heller ikke så langt som nogle af sine partifæller, der har ønsket håndtrykket afskaffet ved tildeling af dansk statsborgerskab, hvilket er blevet afvist af udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

- Jeg er ikke tilhænger af den symbolpolitik, der blev lavet på området, men jeg støtter partilinjen, og som jeg forstår Tesfaye, så skal vi nu i kommunerne lave en fest og fejring ud af det, og så evaluerer vi på det efter et år, siger Steffen Jensen.

Udlændinge- og Integrationsministeriet forventer, at der i oktober 2019 fremsættes et lovforslag om indfødsrets meddelelse, som forventes vedtaget i december 2019.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?