17. september 2019
Bonavista, en skonnert bygget i Marstal i 1044, er blandt de skibe, som allerede er tilmeldt.
gallery icon

Se billedserie

Bonavista, en skonnert bygget i Marstal i 1044, er blandt de skibe, som allerede er tilmeldt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Håber på over 40 træskibe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håber på over 40 træskibe
Halsnæs - 10. maj 2019 kl. 11:02
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nordhavnen i Hundested vil blive omdannet til en masteskov, når Træskibs Sammenslutningens bevaringsværdige skibe samles i Hundested den op til pinse 6. -7. juni til Hundested Træskibstræf.

Både Træskibs Sammenslutningen (TS) og Hundested Træskibstræf forventer mange skibe til træffet. Dette annonceres nemlig i Træskibs Sammenslutningens program, som den officielle start på Træskibs Sammenslutningens årlige Pinsestævne, der i år afvikles i Holbæk den 8. - 9. juni.

Officielt er der lige nu 12 tilmeldt via TS hjemmeside.

- Men jeg er bekendt med at flere er på vej, og at der er tilmeldt 100 i Holbæk. TS fortæller mig, at tilmeldingerne erfaringsmæssigt kommer sent, men TS forventer minimum 40 til Hundested - måske flere, siger tovholder for Hundested Træskibstræf Per Makwarth.

Skibene ankommer i dagene op til den 6. juni, hvor de vil ligge samlet i Nordhavnen. Selv om tilmeldingsfristen først er ultimo maj, har en række skibe allerede meddelt deres deltagelse:

Det gælder bl.a. Bonavista, Nationalmuseet, en skonnert bygget i Marstal og søsterskib til Fulton. Videre kommer Emanuel, Nakskov, en Jagt bygget i Rødvig i 1902. Fra 1983-2020 var Emanuel ejet af Frederiksborg Amt og skoleskib for institutionen Sølager.

Knud Rasmussens ekspeditionsskib Kivioq, der blev bygget i Frederikssund i 1932/33 til den 7. Thule-ekspedition, kommer fra Aabenraa til Hundested, hvor en forening som bekendt arbejder på at få skibet retur til permament, Skibet forventes til Hundested allerede den 4. juni og holder Åbent Skib om eftermiddagen både den 5., 6. og 10. juni med forbehold for ændringer pga. vejr og vind.

Træffet vil blive meget publikumsvenligt, da man allerede den 5. juni vil kunne se de første skibe anduve Hundested og lægge til kaj i Nordhavnen. Torsdag 6. juni vil endnu flere skibe ankomme og ligge pakket uden på hinanden. Så bliver der rig lejlighed til seværdigt moleræs på Nordmolen og en hyggelig snak med besætningerne. Flere skibe vil også holde Åbent Skib, og der bliver mulighed for at kunne købe en forfriskning på kajen.

Fredag 7. juni ll. 9.00 lyder startskuddet til stævnets venskabelige kappedyst og præmiesejlads for fulde sejl til Holbæk. Denne flotte oplevelse kan man bedst følge fra Nordmolen. I Holbæk skal skibe og besætninger deltage i Træskibs Sammenslutningens årlige Pinsestævne, der bliver afholdt på skift rundt om i danske TS Frihavne.

Pinsedag og 1. Pinsedag kan man forvente at flere af skibe lægger ind igen i Hundested for at hvile ud, inden de sejler videre mod deres hjemhavn. Når skibene sejler hjemad fra Holbæk, bliver de opfordret til at tage en afstikker ind i Roskilde Fjord og vende rundt ud for Grønnessegård, hvor Time Winder afholdes.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede