26. juli 2021
I sommeren 2016 var der som forsøg livredder i Lynæs i tre uger, her er det Martin Zillmer . Foto: Niels J. Larsen
gallery icon

Se billedserie

I sommeren 2016 var der som forsøg livredder i Lynæs i tre uger, her er det Martin Zillmer . Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Håber på fast livredder i Lynæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håber på fast livredder i Lynæs
Halsnæs - 15. august 2018 kl. 11:16
Af Niels Jørgen Larsen

Speedos, bikinier og våddragter var skiftet ud med almindelig sommerpålædning, da Nordkystens livreddere fredag aften var samlet til den årlige sommerfest i den gamle færgeterminal på Hundested havn.

arrow Læs også: Besparelse droppet: Også livreddere på nordkysten næste år

Omkring 60 af de 66 livreddere, der har været aktive i Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste denne sommer mødte frem i Hundested sammen med repræsentanter for nogle af de tre kommuner, livredningstjenesten dækker, og andre samarbejdspartnere som Visit Nordsjælland og Rådet for Større Badesikkerhed.

Halsnæs Kommunes repræsentant i Livredningstjenesten i Nordsjælland I/S Thomas Møller Nielsen var forhindret i at deltage i fredagens arrangement, men understreger at han sætter meget stor pris på den indsats der ydes af livredderne.

- Det er et sindsygt vigtigt område. Særlig med den sommer vi har haft kan man ikke betone nok hvor vigtigt det er at der fortsat afsættes de fornødne ressourcer og gerne udvider, siger Thomas Møller Nielsen.

Han har således at håb om at Lynæs strand kan komme med som livredderområde, hvis det på et tidspunkt vil være muligt at finde økonomien til det.

- Det er en sum på 80-120.000 kr., der skal til, hvis vi skal have livredder i Lynæs i seks sommeruger, siger Thomas Møller Nielsen, der drømmer om at etablere en flydende livredderpost her.

I en tid hvor budgetforhandlingerne står for døren og kommunen har måtte finde ekstra penge til en række områder, slår han fast, at livredningstjenesten vil være de dårligste penge at spare væk.

- Når man ser tallene over besøgende på strandene og aktionerne kan man bare tænke hvad der ville ske, hvis livredderne ikke var der. Det er dedikerede medarbejdere, som gør et fantastisk arbejde, siger han.

Som en forsøgsordning var der i sommeren 2016 livredder tre uger i Lynæs. Videre har der været livredder i forbindelse med events som Lyn-X Open, hvor man i juni havde en redningsaktion af en dreng, der kom i vanskeligheder.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

arrow Truet af lukning: Livreddere giver stort afkast
19. september 2018 kl. 04:00 Opdateret: kl. 15:41
arrow Nordkysten kan miste sine livreddere
12. september 2018 kl. 03:35 Opdateret: kl. 15:41
arrow Baderekord uden flere alvorlige ulykker
15. august 2018 kl. 04:00 Opdateret: kl. 15:17
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?